Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen als ik mijn product registreer?

U kunt uw Whirlpool apparaat registreren, ongeacht of u het online hebt gekocht of bij een van onze retail partners. Productregistratie stelt ons in staat om contact met u op te nemen, indien nodig, en het helpt ons te zorgen voor een snelle en efficiënte service, mocht u onze hulp nodig hebben.

Hoe registreer ik mijn Whirlpool apparaat?

U kunt uw Whirlpool apparaat registreren op onze website via onderstaande link. Ook kunt u onze klantenservice bellen op 076-5306400. U heeft het serienummer nodig (zoals aangegeven op de sticker aan de binnenkant van het apparaat). Het kan zijn dat u gevraagd wordt om de aankoopdatum en de geschatte aankoopprijs. http://www.whirlpool.eu/register/register-nl_be.html

Hoeveel ruimte moet ik om mijn (inbouw)koelkast vrijhouden?

Voor vrijstaande koelkasten geldt: aan de zijkanten zo'n 5 cm en aan de boven- en achterkant ongeveer 10 cm. Zo wordt de warmte sneller afgevoerd en gebruikt het apparaat minder energie. Bij inbouwkoelkasten is de ventilatieruimte bij de inbouwmaten inbegrepen.

Zijn er kledingstukken die ik juist niet met SteamCare kan wassen?

We adviseren geen leer, suede en kledingstukken van bont in de machine te wassen.

Wat is de oorzaak van het pluizen van een trui?

Veel synthetische kleding bevat vezels die als kleine balletjes naar de oppervlakte van uw kleding komen. Deze kunt u verwijderen met een anti-pil borstel. Teveel wasgoed per wasbeurt in de wasautomaat stoppen kan dit probleem verergeren.

Kan ik mijn gas kookplaat gebruiken als de elektriciteit uitvalt

Als de stroom uitvalt, kunt u gaspitten met de hand aansteken. Inductiekookplaten en elektrische kookplaten zijn uiteraard niet te gebruiken.

Hebben inductie kookplaten een specifiek type pan nodig?

Dat hoeft niet als uw pannen een magnetiseerbare bodem hebben. De bodem moet bovendien helemaal vlak zijn. Van een pan die op gas gebruikt is, kan de bodem kromgetrokken zijn.

Hoe hoog moet ik de afzuigkap boven mijn kookplaat hangen?

Voor een Whirlpool gaskookplaat met minder dan 7500W is de minimale afstand 65cm. Voor kookplaten boven 7500W is de minimale afstand 75 cm. Kookplaten moeten 65 cm van elkaar verwijderd zijn.

Waarom wordt voor sommige kleding aangeraden ze binnenstebuiten te wassen?

Door kleding binnenstebuiten te wassen slijt de kleding aan de binnenzijde waardoor het aan de buitenzijde niet zichtbaar is. Het helpt sommige kleding, zoals corduroy langer goed te blijven. Ook applicaties en geborduurde textiel blijft zo langer goed. Voor de grondigheid van de reiniging maakt het geen verschil.

Hoe werkt de SteamCare optie?

Het SmartSteam systeem combineert droge stoom met een waterafstotende zak, om kreukels en geurtjes te verminderen zonder de stoffen te beschadigen. Door middel van de 6TH Sense technologie, wordt de hoeveelheid water gemeten en daarop de cyclusduur geoptimaliseerd.

Hoe lang duurt de SteamCare cyclus?

Afhankelijk van het kledingstuk, is de wasduur gemiddeld 30 minuten, iets minder voor fijne stoffen en iets langer voor zwaardere stoffen zoals katoen en overhemden.

Hoe start ik het SteamCare programma?

Een eenvoudig 3 stappenplan: Vul de maatbeker met water tot de aangegeven hoeveelheid (voor fijne, normale of zwaardere stoffen). Plaats de beker bij uw wasgoed in de machine en druk op start.

Het rode licht op de dispenser is AAN. Wat betekent dit?

Uw waterfilter zal 6 maanden meegaan. De indicator verandert van groen naar oranje bij 90% van de levensduur en rood bij het einde van zijn levensduur. Wanneer het filter wordt vervangen drukt u op de knop 'Reset' (minstens 3 seconden indrukken) en de indicator wordt weer groen.

Het drinkwater uit de waterdispenser smaakt licht chemisch. Hoe kan ik dit voorkomen?

Het water uit de waterdispenser zal regelmatig gebruikt moeten worden om te voorkomen dat het water te lang in het apparaat aanwezig is en daardoor een aparte smaak zal krijgen.

Welke afzuigkappen kunnen worden ontlucht via de achterkant?

Alleen aan de muur gemonteerde afzuigkappen kunnen ontlucht worden via de achterkant.

Hoe snel zal de koelkast ijs maken?

De ijsmaker zal geen ijs maken tot deze een temperatuur onder de -12°C heeft bereikt. Het zal een dag duren om de ijsbak te vullen.

Waarom is de vriezer aan het 'over-freezing'?

Als er sterke ijsvorming is in een korte tijd, doe dan het volgende: Zorg dat de Fast Freeze schakelaar uitstaat. De thermostaat mag niet op maximaal staan. Zorg dat de deur volledig afgesloten is. Controleer of de tussenlaag van de deur in goede staat is en dat deze in contact is met de vriezer.

Wat doet de SteamCare?

SteamCare zorgt voor frisse kleding, klaar om te dragen. Het programma maakt gebruik van de natuurlijke kracht van stoom.

Ik heb een visgerecht bereid in mijn magnetron, hoe kan ik de onaangename geur verwijderen?

Verwarm een kop met water met een paar druppels citroensap gedurende 1 minuut, Hiermee verwijdert u onaangename geurtjes uit uw magnetron.

Kunnen de deuren worden omgedraaid op de Slimline ( 45.8cm ) onderbouw koelkasten?

Deuren kunnen niet omgedraaid worden bij dit type apparaat. De bijpassende koelkast en vriezer hebben hun deuren op dezelfde positie en gaan vanuit het midden open.

Hoeveel wasmiddel gebruik ik per wasbeurt?

Raadpleeg de verpakking van uw wasmiddel voor informatie over de hoeveelheid wasmiddel dat gebruikt dient te worden. Als aan het einde van een wasbeurt er nog zeepresten zichtbaar zijn, gebruikt u hoogstwaarschijnlijk teveel wasmiddel.

Is voorwassen nodig?

Alleen wanneer de was erg vies is. Dit geldt voor werkkleding bijvoorbeeld.

Heb ik speciale filters nodig als ik de circulatiestand gebruik?

Ja, een vet- en geurfilter. Dit laatste is meestal een kunststofcassette gevuld met koolstofkorrels die luchtjes absorberen. U moet het filter regelmatig vervangen (zie gebruiksaanwijzing). Bezoek de Whirlpool online Accessoires winkel en bestel de filter die u nodig heeft.

Wat is de maximale lengte die mijn afzuigkap qua ontluchting kan hebben?

Normaal gesproken niet meer dan 3 meter.

Ik moet de vriezer vaker ontdooien dan in de gebruiksaanwijzing staat. Hoe komt dat?

De afsluitstrip van de deur kan versleten zijn. Als u de deur sluit met een papiertje ertussen, mag u dat er niet makkelijk tussenuit kunnen trekken.

Kan ik een tafelmodel koelkast onder mijn keukenblad plaatsen?

Ja, maar let er wel op dat de koelkast nog voldoende ventilatieruimte heeft.

Als ik beschik over een 68 cm kookplaat, moet ik dan een 90 cm afzuigkap aanschaffen?

Nee, volg de instructies en plaats de afzuigkap op de geadviseerde afstand van de kookplaat.

Is het noodzakelijk om glansspoelmiddel te gebruiken?

We raden aan om glansspoelmiddel te gebruiken. Het helpt de vaat goed te drogen. Vul het reservoir in ieder geval voor u een nieuwe afwasautomaat in gebruik neemt. Een vol reservoir gaat ongeveer een maand mee.

Kunnen Whirlpool kookplaten gebruikt worden met LPG gas?

Ja, conversie kits voor LPG zijn beschikbaar voor alle Whirlpool kookplaten.

Wat is het verschil tussen een condensdroger en een luchtafvoer droger?

Een condensdroger condenseert waterdamp in de afvoerlucht en vangt het vocht op in een ingebouwde bak. Een luchtafvoer droger voert de vochtige, hete lucht af via een slang die bijvoorbeeld uit een raam hangt en is zuiniger en goedkoper dan een condensdroger.

Welke maat ontluchtingsslang is nodig bij een eiland afzuigkap?

Normaal gesproken een 150mm diameter slang, er zijn 120mm kits verkrijgbaar.

Werkt een koelkast of diepvriezer goed in een erg warme of erg koude ruimte?

De omgevingstemperatuur is belangrijk voor het goed functioneren van een koelkast of diepvriezer. De temperatuur van de ruimte moet liggen tussen de 4°C en de 32°C. Bij temperaturen onder de 4°C is de kans aanwezig dat het apparaat nooit aanslaat, hetgeen niet goed is voor het koelsysteem. Bij temperaturen boven de 35°C zal het apparaat extra veel energie gebruiken.

Wat betekenen de lichtjes op mijn vriezer?

Het groene lampje geeft aan dat het apparaat word gevoed door electriciteit. Het oranje lampje geeft aan dat de Fast Freeze functie is ingeschakeld. Het licht wordt aangestuurd door een schakelaar. Het rode licht waarschuwt dat de temperatuur in de kast te hoog is.

Wat moet de temperatuur binnen mijn koelkast zijn?

Gemiddeld 3 à 4°C met een onder- en bovengrens van respectievelijk 0 en 7°C. Laat de temperatuur liever niet in de buurt van de 7°C komen, want dan bederft uw eten sneller.

Hoeveel vaatwasmiddel moet ik gebruiken in mijn vaatwasser?

De hoeveelheid vaatwasmiddel die u nodig heeft, hangt mede af van de hardheid van het water. Bij hard water dient u meer afwaspoeder te gebruiken om een schone vaat te krijgen. In Nederland hebben we uitsluitend zacht water. In België komt hard water in enkele regio's nog voor.

Er zijn verschillende niveaus in energieverbruik, welke wordt geadviseerd?

Energieklasse A en A+ bieden het laagste energieverbruik. Dit betekent zowel lager in kosten als milieuvriendelijk.

Op welke hoogte moet een afzuigkap komen te hangen boven een kookplaat?

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het specifieke model. Normaal gesproken, adviseren wij een afstand van 750mm boven een gaskookplaat en 650 mm boven een elektrische kookplaat. Als er bij de levering van uw afzuigkap een advies is meegeleverd, gebruik dan deze geadviseerde afstand.

Kan ik beter 4-in-1 tabletten gebruiken dan aparte producten?

4-in-1 tabletten zijn gemakkelijk in het gebruik. Losse producten zijn goedkoper in aanschaf. Het gebruik van losse producten is aan te raden in gebieden met hard water. Bij hard water is de benodigde hoeveelheid zout en glansspoelmiddel groter. Als u losse producten gebruikt, kunt u zelf de dosering bepalen.

Kan ik keukenzout gebruiken in mijn vaatwasser?

Nee, daar kunnen stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de vaatwasser.

Hoe kan ik onaangename geuren in mijn koelkast verwijderen?

Reinig de binnenkant met een mild schoonmaakmiddel. Haal de beste resultaten met behulp van de juiste reinigingsmiddelen. Bezoek de Whirlpool online Accessoires winkel en vind de ideale verzorgingsproducten voor uw koelkast.

Er zit water in de bodem van mijn zelf-ontdooiende koelkast. Waarom is dat?

De afvoerbuis van de geul aan de achterzijde van de koelkast is waarschijnlijk geblokkeerd. Dit betekent dat er water in de kast stroomt.

De branders zijn verkleurd, hoe kan ik deze reinigen?

U kunt de branders het beste reinigen met een speciale rvs reiniger. Let op dat de holtes en voegen van de branders niet verstopt raken.

Kan ik een droger plaatsen op mijn wasmachine?

De wasmachine moet op de grond geplaatst worden, als deze het zwaarste is. De meeste apparaten kunnen op elkaar geplaatst worden. U zal een koppel accessoire nodig hebben om te voorkomen dat de droger van de wasmachine afvalt als deze in gebruik is. Als u twee apparaten van verschillende merken boven elkaar wilt plaatsen kan u uw dealer om advies vragen of dit mogelijk is.

Wat is de beste manier om mijn koelkast te reinigen?

Reinig zowel de koelkast als het vriesvak minimaal 1 keer per maand, verwijder vloeistoffen direct om geurvorming te voorkomen. Om veilig en effectief te reinigen: Trek de stekker uit het stopcontact of schakel het apparaat uit; haal alle verwijderbare onderdelen uit het apparaat. Was met de hand; maak gebruik van lichte reinigingsmiddelen en warm water in combinatie met een zachte doek. Klik hier om naar de Whirlpool online Accessoire winkel te gaan.

Waarom mag er geen metaal in de magnetron?

Metaal laat de magnetrongolven niet door, maar kaatst ze terug. Als veel golven door het metaal naar één punt worden teruggekaatst, kunnen er vonken ontstaan. Of dit verschijnsel optreedt, hangt af van de vorm van het metaal.

De chromen rand langs mijn kookplaat is verkleurd, is dit normaal?

De rand is gemaakt van roestvrij-staal. De kleur kan veranderen door hoge temperaturen.

Hoe reinig ik het glas in mijn oven?

Gebruik glasreiniger en een zachte doek, spray niet direct op het apparaat. Vermijd zeep, schuurmiddel, polijstmiddel, staalwollen borstels, ruwe of papieren doeken. Als u papieren doeken gebruikt, controleer dan eerst op de verpakking of deze geschikt zijn, sommige kunnen krassen veroorzaken. Ontdek onze accessoires in de online winkel.

Welke producten moet ik vermijden bij het reinigen van roestvrij-stalen oppervlaktes?

Vermijd zeep, schuurmiddel, polijstmiddel, staalwollen borstels, ruwe en papieren doeken, hiermee kunt u het apparaat beschadigen.

Welke reinigigingsproducten kan ik beter niet gebruiken voor mijn koelkast?

Gebruik geen schuurmiddel of agressieve schoonmaakmiddelen zoals spuitbussen, brandbare vloeistoffen, geconcentreerde reinigingsmiddel, bleekmiddel of reinigingsmiddellen die petroleum bevatten. Gebruik geen papieren doeken, schuursponsjes of andere agressieve schoonmaak 'tools'. Deze kunnen krassen of schade aan uw koelkast veroorzaken.

Wat voor soort kookgerei kan ik gebruiken in mijn magnetron?

Raadpleeg de aanbevelingen van de fabrikant als u gebruik maakt van: Aluminium of plastic folie, metaal, zakken, deksels, servies, aardewerk, klei, porselein, aardewerk, melamine papieren handdoeken, papieren serviesgoed, servetten. Het is veilig om vetvrij papier te gebruiken op glas en keramisch glas.

De temperatuur binnen mijn apparaat is te koud/warm. Wat zijn de juiste temperatuur instellingen?

De optimale luchttemperaturen in de koel- en vrieskast zijn als volgt; Koelkast + 3,5 ° C koeler 0 ° C Diepvries *** -18 ° C Vriezer * -6 ° C Diepvries ** -12 ° C Vriezer **** -24 ° C (alleen tijdens het gebruik van Fast Freeze).

Hoe reinig en onderhoud ik roestvrij-stalen oppervlaktes?

Gebruik vloeibaar wasmiddel of allesreiniger. Spoel met schoon water en droog na met een zachte, niet-pluizende doek. Gebruik azijn voor hardnekkige vlekken. Bekijk onze accessoires voor de beste manier om uw producten te reinigen.

Heb ik een account nodig om een aankoop via Whirlpool.nl te doen?

Nee, u heeft geen account nodig om een aankoop via Whirlpool.nl te doen. Als u al een account heeft kunt u deze aanpassen voor het afrekenen.

Heb ik een account nodig om een aankoop via Whirlpool.nl te doen?

Nee, u heeft geen account nodig om een aankoop via Whirlpool.nl te doen. Als u al een account heeft kunt u deze aanpassen voor het afrekenen.

Zijn de getoonde prijzen inclusief BTW?

Wat u ziet is wat u betaald: alle weergegeven prijzen op onze website zijn inclusief verzendkosten en BTW. Vergeet niet uw oude apparaat mee retour te geven.

Welke leveringsopties zijn beschikbaar als ik online een Whirlpool accessoire koop?

Indien u voor minder dan 20 EUR (incl. BTW) online bij Whirlpool aankoopt dan zullen wij u verzend- en verpakkingskosten berekenen van 2,99 EUR (incl. BTW). Indien u voor meer dan 20 EUR (incl. BTW) koopt via onze website dan zal Whirlpool geen verpakkings- en verzendkosten in rekening brengen. Als u meerdere producten besteld kunnen deze appart geleverd worden.

Welke leveringsopties zijn mogelijk bij een aanschaf van Whirlpool accessoires?

Indien u voor minder dan 20 EUR (incl. BTW) online bij Whirlpool aankoopt dan zullen wij u verzendings- en verpakkingskosten aanrekenen van 2,99 EUR (incl. BTW). Indien u voor meer dan 20 EUR (incl. BTW) aankoopt op onze website dan zal Whirlpool geen verpakkings- en verzendingskosten in rekening brengen. Als u meerdere producten besteld kunnen deze appart geleverd worden.

Zijn alle prijzen inclusief leveringskosten als ik een aankoop doe via Whirlpool.nl?

Ja, alle prijzen zijn inclusief leveringskosten. Het zal doorgaans 2 tot 5 werkdagen duren om de producten bij u thuis af te leveren, afhankelijk van de voorraad. Het betreft hier een inschatting van de leveringstermijn die u nimmer kunt beschouwen als werkelijke termijn, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Whirlpool kan de levering binnen deze termijnen niet garanderen.

Hoe koop ik accessoires via deze website?

U kunt onze accessoires kopen door te klikken op 'Accesoires'. Hier kunt al onze accesoires bekijken, producten op uw verlanglijstje zetten of direct in uw winkelmandje. Als u klaar bent met winkelen kun u naar 'mijn winkelmandje' gaan en de betaling voltooien.

Het product dat ik wil hebben staat niet op de site of is tijdelijk niet beschikbaar. Wat kan ik doen?

Als u het product niet kunt vinden op onze website, kunt u het altijd nog proberen op de website van een van onze dealers. Om de lijst van ozne retailers te vinden, kunt u de pagina 'waar te koop' bezoeken. Als een van onze producten zijn gelabeld met 'tijdelijk niet verkrijgbaar' is deze niet op voorraad.

Hoe kan ik een product kopen dat niet op voorraad is of tijdelijk niet beschikbaar?

U kunt contact opnemen met de klantenservice en zij zullen kijken wanneer het product weer beschikbaar is, of een alternatief aanbieden.

Hoeveel wasmiddel gebruik ik per wasbeurt?

Raadpleeg de verpakking van uw wasmiddel voor informatie over de hoeveelheid wasmiddel dat gebruikt dient te worden. Als aan het einde van een wasbeurt er nog zeepresten zichtbaar zijn, gebruikt u hoogstwaarschijnlijk teveel wasmiddel.

Wat is de beste manier om mijn koelkast te reinigen?

Reinig zowel de koelkast als het vriesvak minimaal 1 keer per maand, verwijder vloeistoffen direct om geurvorming te voorkomen. Om veilig en effectief te reinigen: Trek de stekker uit het stopcontact of schakel het apparaat uit; haal alle verwijderbare onderdelen uit het apparaat. Was met de hand; maak gebruik van lichte reinigingsmiddelen en warm water in combinatie met een zachte doek. Klik hier om naar de Whirlpool online Accessoire winkel te gaan.

Wat is het verschil tussen een Crisp magnetron en andere magnetrons?

De Crisp-functie combineert 3 warmtebronnen. Hierdoor kunt u de speciale Crisp plaat die een temperatuur van 210°C kan bereiken gebruiken. Dankzij de exclusieve Crispfunctie bereidt u al uw gerechten in zeer korte tijd met onweerstaanbare knapperigheid. Ontdek het verschil. Ontdek alle accessoires in de Whirlpool online Assecoires winkel.

Hoe koop ik accessoires via deze website?

U kunt onze accessoires kopen door te klikken op 'Accesoires'. Hier kunt al onze accesoires bekijken, producten op uw verlanglijstje zetten of direct in uw winkelmandje. Als u klaar bent met winkelen kun u naar 'mijn winkelmandje' gaan en de betaling voltooien.

Welke producten moet ik vermijden bij het reinigen van roestvrij-stalen oppervlaktes?

Vermijd zeep, schuurmiddel, polijstmiddel, staalwollen borstels, ruwe en papieren doeken, hiermee kunt u het apparaat beschadigen.

Heb ik speciale filters nodig als ik de circulatiestand gebruik?

Ja, een vet- en geurfilter. Dit laatste is meestal een kunststofcassette gevuld met koolstofkorrels die luchtjes absorberen. U moet het filter regelmatig vervangen (zie gebruiksaanwijzing). Bezoek de Whirlpool online Accessoires winkel en bestel de filter die u nodig heeft.

Ik moet de vriezer vaker ontdooien dan in de gebruiksaanwijzing staat. Hoe komt dat?

De afsluitstrip van de deur kan versleten zijn. Als u de deur sluit met een papiertje ertussen, mag u dat er niet makkelijk tussenuit kunnen trekken.

Waarom word ik gevraagd voor contact gegevens als ik accessoires aanschaf bij Whirlpool.nl?

We hebben uw contactgegevens nodig om uw bestelling te kunnen verwerken. Dit zodat we u kunnen bereiken bij de levering van de accessoires, als dat nodig is.

Hoe kan ik onaangename geuren in mijn koelkast verwijderen?

Reinig de binnenkant met een mild schoonmaakmiddel. Haal de beste resultaten met behulp van de juiste reinigingsmiddelen. Bezoek de Whirlpool online Accessoires winkel en vind de ideale verzorgingsproducten voor uw koelkast.

Waarom wordt voor sommige kleding aangeraden ze binnenstebuiten te wassen?

Door kleding binnenstebuiten te wassen slijt de kleding aan de binnenzijde waardoor het aan de buitenzijde niet zichtbaar is. Het helpt sommige kleding, zoals corduroy langer goed te blijven. Ook applicaties en geborduurde textiel blijft zo langer goed. Voor de grondigheid van de reiniging maakt het geen verschil.

Het rode licht op de dispenser is AAN. Wat betekent dit?

Uw waterfilter zal 6 maanden meegaan. De indicator verandert van groen naar oranje bij 90% van de levensduur en rood bij het einde van zijn levensduur. Wanneer het filter wordt vervangen drukt u op de knop 'Reset' (minstens 3 seconden indrukken) en de indicator wordt weer groen.

Hoe reinig en onderhoud ik roestvrij-stalen oppervlaktes?

Gebruik vloeibaar wasmiddel of allesreiniger. Spoel met schoon water en droog na met een zachte, niet-pluizende doek. Gebruik azijn voor hardnekkige vlekken. Bekijk onze accessoires voor de beste manier om uw producten te reinigen.

Hoe reinig ik het glas in mijn oven?

Gebruik glasreiniger en een zachte doek, spray niet direct op het apparaat. Vermijd zeep, schuurmiddel, polijstmiddel, staalwollen borstels, ruwe of papieren doeken. Als u papieren doeken gebruikt, controleer dan eerst op de verpakking of deze geschikt zijn, sommige kunnen krassen veroorzaken. Ontdek onze accessoires in de online winkel.

Voeg nog een product toe om te vergelijken

Vergelijk ( Producten)

Voeg nog een product toe om te vergelijken

-->