Dagelijkse gerechten

Dagelijkse gerechten

Ontdek de optimale temperaturen voor je dagelijkse gerechten. Van pasta tot tosti: behaal moeiteloos keer op keer een heerlijk resultaat en geniet elke dag van stressvrij koken.

Vlees/Vis ontdooien voor bereiding.

Ideaal voor het ontdooien van vlees, gevogelte en vis.

45° Ideale temperatuurinstelling

45° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Plaats het voedsel in de kookware (huidloze kant naar beneden voor vis). Dek af. Draai af en toe om. De ontdooitijd varieert.

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak soeppan of koekenpan. Voorverwarmen: Niet vereist Ingrediënten: Bevroren vlees, gevogelte of vis (maximaal 500 g), uit de verpakking gehaald. Deksel: Vereist Keukengerei: Spatel/draaitang

Pasta

Perfect voor het koken van de meest heerlijke, al dente pasta.

80° Ideale temperatuurinstelling

70°-100° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

De kookplaat brengt het water aan de kook en past automatisch het vermogen aan om het water op een zacht kokend niveau te houden, klaar om de pasta toe te voegen. Voor dit recept is het nodig om een soeppan met water te gebruiken die ten minste halfvol is, maar maximaal 3/4 vol. Voeg geen zout of pasta toe aan het water voordat het aan de kook is, aangezien dit de werking van het systeem kan verstoren. Om energie te besparen, raden we aan de pan af te dekken met een deksel. De kookplaat zal je een melding geven zodra het kookpunt is bereikt; dit is het juiste moment om zout en pasta toe te voegen.

OPMERKING: Als de hoeveelheid water die je wilt koken meer dan 4 L bedraagt, wordt het aanbevolen om de Boostermodus te gebruiken. Volg de instructies van de fabrikant voor de kooktijd. Indien nodig, pas het vermogensniveau aan om de kracht van het koken te regelen. De vermogensselectie is beperkt tot de niveaus 10 tot 18. Houd er rekening mee dat water eerder kan overkoken als je het vermogen te veel verhoogt of als je de pan afdekt met een deksel.<br /> OPMERKING: voor het koken van > 4 L wordt het aanbevolen om de Boostermodus te gebruiken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Soeppan Voorverwarmen: Stap voor het verwarmen van water. Ingrediënten: Vul de pan met water, minimaal voor de helft vol en maximaal 3/4 vol. Voeg zout en pasta pas toe na de kookmelding. Deksel: Ja, alleen voor de waterverwarmingsfase. Keukengerei: Lepel en vergiet.

Wentelteefjes

Ideaal voor het bereiden van je favoriete wentelteefjes.

150° Ideale temperatuurinstelling

140°- 180° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter en eieren toe. Vet roestvrijstalen pannen in. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Verspreid de eieren gelijkmatig. Pas de temperatuur aan naar wens.

Aanbevelingen

Kookgerei: Koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/pindaolie) en sneetjes brood gedoopt in het eimengsel. Deksel: Optioneel Keukengerei: Spatel of tang

Roerei

Perfect voor het maken van luchtige, romige roerei.

150° Ideale temperatuurinstelling

130°-180° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Klop de eieren, voeg kruiden en melk toe. Gebruik een anti-aanbakpan of vet een roestvrijstalen pan in. De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter en eieren toe. Roer voortdurend. Pas de temperatuur aan voor de gewenste romigheid.

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/pindaolie) en eieren (voor een zachtere textuur voeg melk of room toe). Deksel: Niet vereist Keukengerei: Lepel of spatel

Pizza/panini opwarmen

Ideaal voor het opwarmen van pizza of panini.

150° dan aanpassen naar 170° Ideale temperatuurinstelling

155°-185° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Pizza: Kaas bovenop, verwarm totdat het krokant is.<br /> Panini: Verwarm beide zijden. Dek af voor sneller verwarmen.<br /> Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining.<br /> Pizza: Bruin de onderkant.<br /> Panini: Bruin beide zijden.

Aanbevelingen

Kookgerei: Koekenpan Voorverwarmen: Niet vereist Ingrediënten: Restjes pizza (plaats de plak in de pan met de kaaszijde naar boven) of panini. Deksel: Aanbevolen voor snellere en gelijkmatige verwarming. Keukengerei: Spatel

Gegrilde kaas

Ideaal voor het paneren van zelfgemaakte of kant-en-klare kipfilets.

180° Ideale temperatuurinstelling

150°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Wikkel kaas met een hoog vochtgehalte in folie. Plaats de kaas op voorverwarmde kookware (anti-aanbak wordt aanbevolen). Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. Maximale temperatuur is 200°C, gebruik met zorg.

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Kaassoorten met hoog vochtgehalte (bijv. Camembert) gewikkeld in aluminiumfolie of kaas met laag vochtgehalte (bijv. Scamorza). Deksel: Optioneel Keukengerei: Spatel

Kipfilets

Ideaal voor het paneren van zelfgemaakte of kant-en-klare kipfilets.

180° Ideale temperatuurinstelling

150°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter en de kipfilets toe. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai de kipfilets af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. Maximale temperatuur is 200°C, gebruik deze met zorg.

Aanbevelingen

Kookgerei: Koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/pindaolie) en kipfilets. Deksel: Optioneel Keukengerei: Spatel of draaitang

Omelet

Ideaal voor het bereiden van je favoriete omelet.

180° Ideale temperatuurinstelling

150°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter, eieren en ingrediënten toe. Vet roestvrijstalen pannen in. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Dek af om het koken te versnellen. Pas de temperatuur aan. Vouw of draai om wanneer het bruin is. Maximale temperatuur is 200°C, gebruik deze met zorg.

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: vet met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem/pinda-olie), eieren en andere ingrediënten Deksel: Optioneel Keukengerei: Lepel of spatel

Pannenkoek

Ideaal om pannenkoeken te maken voor je ontbijt.

180° Ideale temperatuurinstelling

150°- 200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

De kookplaat laat weten wanneer hij er klaar voor is! Voeg na het voorverwarmen wat olie of boter toe en giet het beslag erin. Gebruik bij rvs-pannen altijd een beetje vet. Kies voor vetten met een hoog rookpunt. Zodra er bubbels verschijnen, is het tijd om te flippen! Speel met de temperatuur voor de perfecte goudbruine kleur. Max. temperatuur: 200°C – dus met beleid bakken!

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en pannenkoekenbeslag. Deksel: Niet vereist Keukengerei: Lepel, spatel

Geroosterde aardappeltjes

Ideaal voor geroosterde aardappeltjes.

180° Ideale temperatuurinstelling

160°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Blancheer de aardappels vooraf om tijd te besparen. Snijd in blokjes, kruid met olie, zout en specerijen, en meng goed. Verwarm antiaanbakpannen voor, voeg olie of boter toe en dan de aardappels. Roer af en toe voor een mooie bruining. Prik met een vork om te checken of ze gaar zijn. Pas de temperatuur aan indien nodig (max. 200°C).

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en in blokjes gesneden aardappels (vooraf geblancheerd voor snellere garing). Deksel: Vereist Keukengerei: Lepel of spatel

Hashbrowns/Rösti/Latkes

Ideaal voor het krokant bakken van hashbrowns, rösti of latkes in de pan.

180° Ideale temperatuurinstelling

160°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Blancheer de aardappels voor het raspen van hashbrowns, rösti of latkes. De kookplaat geeft aan wanneer hij klaar is. Na het voorverwarmen, voeg 30 g olie of boter toe en het mengsel. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai de aardappels af en toe om. Pas de temperatuur aan voor een mooie bruining. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: 30g vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en hashbrowns, rösti of latkes. Deksel: Optioneel Keukengerei: Spatel/draaitang

Bacon

Dit recept is perfect voor het bereiden van bacon voor je ontbijt of burgers.

180° Ideale temperatuurinstelling

150°-180° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Voeg de bacon toe voordat je begint. Dek niet af. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor een mooie bruining. Max. temperatuur 180°C – voorzichtig gebruiken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Grillplaat of koekenpan. Voorverwarmen: Niet vereist Ingrediënten: Baconslierten voor je ontbijt of burgers. Deksel: Niet vereist Keukengerei: Tang

Popcorn

Ideaal voor het maken van popcorn voor je filmavonden en feestjes met vrienden!

200° Ideale temperatuurinstelling

180°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Gebruik een kookpan van 3L of meer. Voeg 3-4 eetlepels olie/boter en 100g maïs toe. Dek af met een deksel (glas aanbevolen). Het voorverwarmen kan een paar minuten duren. Het is klaar wanneer er meer dan 3 seconden tussen de popgeluiden zit. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Soepketel met een capaciteit van minimaal 3 L. Voorverwarmen: Niet vereist Ingrediënten: 3-4 eetlepels olie of geklaarde boter en 100g maïs. Deksel: Verplicht tot het einde van het kookproces. Keukengerei: Lepel

Piadina

Dit recept is ideaal voor het bereiden van verse piadina-deeg of het opwarmen van kant-en-klare piadina.

200° Ideale temperatuurinstelling

180°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

De kookplaat geeft aan wanneer hij klaar is. Na het voorverwarmen, voeg je het piadina-deeg toe. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor een mooie bruining. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Verse piadina-deeg of kant-en-klare piadina, met je favoriete ingrediënten voor de vulling. Deksel: Niet vereist Keukengerei: Spatel

Crêpes

Ideaal voor het bereiden van je favoriete crêpes, zowel hartig als zoet!

200° Ideale temperatuurinstelling

180°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Gebruik antiaanbak kookgerei. De kookplaat geeft aan wanneer hij klaar is. Na het voorverwarmen, voeg je olie of boter en het beslag toe. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Gebruik een spatel of spreider. Keer om wanneer het bruin is. Pas de temperatuur aan. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Anti-aanbak koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Crêpesbeslag, het invetten van de pan met vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) is optioneel. Deksel: Niet vereist Keukengerei: Lepel, beslagspreider, spatel/draaitang

Bevroren groenten

Ideaal voor het bereiden van bevroren groenten.

200° Ideale temperatuurinstelling

130°-200° Temperatuurbereik op basis van smaak

Kooktips

Zet de kookplaat aan. Na de voorverwarmingsmelding voeg je olie of boter toe, samen met het eten. Voor het beste resultaat, roer of keer het eten af en toe om.

* Voor een roestvrijstalen pan is het nodig om deze in te vetten om te voorkomen dat het eten blijft plakken.

Aanbevelingen

Kookgerei: Koekenpan Voorverwarmen: Vereist Ingrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en bevroren groenten. Deksel: Optioneel Keukengerei: Lepel of spatel

Op zoek naar de beste kooktechniek voor jouw gerechten?