Ontdek de optimale temperaturen voor je dagelijkse gerechten. Van pasta tot tosti: behaal moeiteloos keer op keer een heerlijk resultaat en geniet elke dag van stressvrij koken.
Ideaal voor het ontdooien van vlees, gevogelte en vis.
45°Ideale temperatuurinstelling
45°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Plaats het voedsel in de kookware (huidloze kant naar beneden voor vis). Dek af. Draai af en toe om. De ontdooitijd varieert.
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak soeppan of koekenpan.Voorverwarmen: Niet vereistIngrediënten: Bevroren vlees, gevogelte of vis (maximaal 500 g), uit de verpakking gehaald.Deksel: VereistKeukengerei: Spatel/draaitang
Pasta
Perfect voor het koken van de meest heerlijke, al dente pasta.
80°Ideale temperatuurinstelling
70°-100°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
De kookplaat brengt het water aan de kook en past automatisch het vermogen aan om het water op een zacht kokend niveau te houden, klaar om de pasta toe te voegen. Voor dit recept is het nodig om een soeppan met water te gebruiken die ten minste halfvol is, maar maximaal 3/4 vol. Voeg geen zout of pasta toe aan het water voordat het aan de kook is, aangezien dit de werking van het systeem kan verstoren. Om energie te besparen, raden we aan de pan af te dekken met een deksel. De kookplaat zal je een melding geven zodra het kookpunt is bereikt; dit is het juiste moment om zout en pasta toe te voegen.
OPMERKING: Als de hoeveelheid water die je wilt koken meer dan 4 L bedraagt, wordt het aanbevolen om de Boostermodus te gebruiken. Volg de instructies van de fabrikant voor de kooktijd. Indien nodig, pas het vermogensniveau aan om de kracht van het koken te regelen. De vermogensselectie is beperkt tot de niveaus 10 tot 18. Houd er rekening mee dat water eerder kan overkoken als je het vermogen te veel verhoogt of als je de pan afdekt met een deksel.<br />
OPMERKING: voor het koken van > 4 L wordt het aanbevolen om de Boostermodus te gebruiken.
Aanbevelingen
Kookgerei: SoeppanVoorverwarmen: Stap voor het verwarmen van water.Ingrediënten: Vul de pan met water, minimaal voor de helft vol en maximaal 3/4 vol. Voeg zout en pasta pas toe na de kookmelding.Deksel: Ja, alleen voor de waterverwarmingsfase.Keukengerei: Lepel en vergiet.
Wentelteefjes
Ideaal voor het bereiden van je favoriete wentelteefjes.
150°Ideale temperatuurinstelling
140°- 180°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter en eieren toe. Vet roestvrijstalen pannen in. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Verspreid de eieren gelijkmatig. Pas de temperatuur aan naar wens.
Aanbevelingen
Kookgerei: KoekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/pindaolie) en sneetjes brood gedoopt in het eimengsel.Deksel: OptioneelKeukengerei: Spatel of tang
Roerei
Perfect voor het maken van luchtige, romige roerei.
150°Ideale temperatuurinstelling
130°-180°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Klop de eieren, voeg kruiden en melk toe. Gebruik een anti-aanbakpan of vet een roestvrijstalen pan in. De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter en eieren toe. Roer voortdurend. Pas de temperatuur aan voor de gewenste romigheid.
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/pindaolie) en eieren (voor een zachtere textuur voeg melk of room toe).Deksel: Niet vereistKeukengerei: Lepel of spatel
Pizza/panini opwarmen
Ideaal voor het opwarmen van pizza of panini.
150° dan aanpassen naar 170°Ideale temperatuurinstelling
155°-185°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Pizza: Kaas bovenop, verwarm totdat het krokant is.<br />
Panini: Verwarm beide zijden. Dek af voor sneller verwarmen.<br />
Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining.<br />
Pizza: Bruin de onderkant.<br />
Panini: Bruin beide zijden.
Aanbevelingen
Kookgerei: KoekenpanVoorverwarmen: Niet vereistIngrediënten: Restjes pizza (plaats de plak in de pan met de kaaszijde naar boven) of panini.Deksel: Aanbevolen voor snellere en gelijkmatige verwarming.Keukengerei: Spatel
Gegrilde kaas
Ideaal voor het paneren van zelfgemaakte of kant-en-klare kipfilets.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Wikkel kaas met een hoog vochtgehalte in folie. Plaats de kaas op voorverwarmde kookware (anti-aanbak wordt aanbevolen). Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. Maximale temperatuur is 200°C, gebruik met zorg.
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Kaassoorten met hoog vochtgehalte (bijv. Camembert) gewikkeld in aluminiumfolie of kaas met laag vochtgehalte (bijv. Scamorza).Deksel: OptioneelKeukengerei: Spatel
Kipfilets
Ideaal voor het paneren van zelfgemaakte of kant-en-klare kipfilets.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter en de kipfilets toe. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai de kipfilets af en toe om. Pas de temperatuur aan voor de gewenste bruining. Maximale temperatuur is 200°C, gebruik deze met zorg.
Aanbevelingen
Kookgerei: KoekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem-/pindaolie) en kipfilets.Deksel: OptioneelKeukengerei: Spatel of draaitang
Omelet
Ideaal voor het bereiden van je favoriete omelet.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
De kookplaat geeft een signaal wanneer deze klaar is. Voeg na het voorverwarmen olie/boter, eieren en ingrediënten toe. Vet roestvrijstalen pannen in. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Dek af om het koken te versnellen. Pas de temperatuur aan. Vouw of draai om wanneer het bruin is. Maximale temperatuur is 200°C, gebruik deze met zorg.
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: vet met een hoog rookpunt (geklaarde boter of zonnebloem/pinda-olie), eieren en andere ingrediëntenDeksel: OptioneelKeukengerei: Lepel of spatel
Pannenkoek
Ideaal om pannenkoeken te maken voor je ontbijt.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°- 200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
De kookplaat laat weten wanneer hij er klaar voor is! Voeg na het voorverwarmen wat olie of boter toe en giet het beslag erin. Gebruik bij rvs-pannen altijd een beetje vet. Kies voor vetten met een hoog rookpunt. Zodra er bubbels verschijnen, is het tijd om te flippen! Speel met de temperatuur voor de perfecte goudbruine kleur. Max. temperatuur: 200°C – dus met beleid bakken!
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en pannenkoekenbeslag.Deksel: Niet vereistKeukengerei: Lepel, spatel
Geroosterde aardappeltjes
Ideaal voor geroosterde aardappeltjes.
180°Ideale temperatuurinstelling
160°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Blancheer de aardappels vooraf om tijd te besparen. Snijd in blokjes, kruid met olie, zout en specerijen, en meng goed. Verwarm antiaanbakpannen voor, voeg olie of boter toe en dan de aardappels. Roer af en toe voor een mooie bruining. Prik met een vork om te checken of ze gaar zijn. Pas de temperatuur aan indien nodig (max. 200°C).
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en in blokjes gesneden aardappels (vooraf geblancheerd voor snellere garing).Deksel: VereistKeukengerei: Lepel of spatel
Hashbrowns/Rösti/Latkes
Ideaal voor het krokant bakken van hashbrowns, rösti of latkes in de pan.
180°Ideale temperatuurinstelling
160°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Blancheer de aardappels voor het raspen van hashbrowns, rösti of latkes. De kookplaat geeft aan wanneer hij klaar is. Na het voorverwarmen, voeg 30 g olie of boter toe en het mengsel. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Draai de aardappels af en toe om. Pas de temperatuur aan voor een mooie bruining. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: 30g vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en hashbrowns, rösti of latkes.Deksel: OptioneelKeukengerei: Spatel/draaitang
Bacon
Dit recept is perfect voor het bereiden van bacon voor je ontbijt of burgers.
180°Ideale temperatuurinstelling
150°-180°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Voeg de bacon toe voordat je begint. Dek niet af. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor een mooie bruining. Max. temperatuur 180°C – voorzichtig gebruiken.
Aanbevelingen
Kookgerei: Grillplaat of koekenpan.Voorverwarmen: Niet vereistIngrediënten: Baconslierten voor je ontbijt of burgers.Deksel: Niet vereistKeukengerei: Tang
Popcorn
Ideaal voor het maken van popcorn voor je filmavonden en feestjes met vrienden!
200°Ideale temperatuurinstelling
180°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Gebruik een kookpan van 3L of meer. Voeg 3-4 eetlepels olie/boter en 100g maïs toe. Dek af met een deksel (glas aanbevolen). Het voorverwarmen kan een paar minuten duren. Het is klaar wanneer er meer dan 3 seconden tussen de popgeluiden zit. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.
Aanbevelingen
Kookgerei: Soepketel met een capaciteit van minimaal 3 L.Voorverwarmen: Niet vereistIngrediënten: 3-4 eetlepels olie of geklaarde boter en 100g maïs.Deksel: Verplicht tot het einde van het kookproces.Keukengerei: Lepel
Piadina
Dit recept is ideaal voor het bereiden van verse piadina-deeg of het opwarmen van kant-en-klare piadina.
200°Ideale temperatuurinstelling
180°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
De kookplaat geeft aan wanneer hij klaar is. Na het voorverwarmen, voeg je het piadina-deeg toe. Draai af en toe om. Pas de temperatuur aan voor een mooie bruining. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.
Aanbevelingen
Kookgerei: KoekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Verse piadina-deeg of kant-en-klare piadina, met je favoriete ingrediënten voor de vulling.Deksel: Niet vereistKeukengerei: Spatel
Crêpes
Ideaal voor het bereiden van je favoriete crêpes, zowel hartig als zoet!
200°Ideale temperatuurinstelling
180°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Gebruik antiaanbak kookgerei. De kookplaat geeft aan wanneer hij klaar is. Na het voorverwarmen, voeg je olie of boter en het beslag toe. Gebruik vetten met een hoog rookpunt. Gebruik een spatel of spreider. Keer om wanneer het bruin is. Pas de temperatuur aan. Max. temperatuur 200°C – voorzichtig gebruiken.
Aanbevelingen
Kookgerei: Anti-aanbak koekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Crêpesbeslag, het invetten van de pan met vet met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) is optioneel.Deksel: Niet vereistKeukengerei: Lepel, beslagspreider, spatel/draaitang
Bevroren groenten
Ideaal voor het bereiden van bevroren groenten.
200°Ideale temperatuurinstelling
130°-200°Temperatuurbereik op basis van smaak
Kooktips
Zet de kookplaat aan. Na de voorverwarmingsmelding voeg je olie of boter toe, samen met het eten. Voor het beste resultaat, roer of keer het eten af en toe om.
* Voor een roestvrijstalen pan is het nodig om deze in te vetten om te voorkomen dat het eten blijft plakken.
Aanbevelingen
Kookgerei: KoekenpanVoorverwarmen: VereistIngrediënten: Vetten met een hoog rookpunt (zoals geklaarde boter of zonnebloem-/arachideolie) en bevroren groenten.Deksel: OptioneelKeukengerei: Lepel of spatel