Champignon risotto met safraan

Voorbereiding
30 Minuten
Kooktijd
27 Minuten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 350 g rijst
  • 1   saffraan
  • 30 g gedroogd paddestoelen
  • 1 klein gesneden ui
  • 50 g geraspte kaas
  • 700 m kokende hartige voorraad - de voorraad kan worden verwarmd in de magnetron voor 5-6 minuten.
Beschrijving

1. Week de paddestoelen in warm water, snijd ze in stukjes en meng met ui en boter in een ovenschaal; Dek af en laat gedurende 4 minuten op 750 W stomen, halverwege roeren.

2. Voeg de rijst en de wijn toe, roer en nogmaals gedurende 3 minuten op 750 W.

3. Giet de kokende bouillon en de saffraan erbij. Verwarm het gerecht in de ovenschaal gedurende 5-6 minuten. Roer, dek af en kook op 750 W gedurende 6-7 minuten. Dek af en laat koken op 750 W gedurende 7-8 minuten.

4. Haal uit de oven, voeg de geraspte kaas toe en roer goed. Breng op smaak en laat het gerecht een paar minuten rusten voor het opdienen.