Gevulde paprika

Voorbereiding
25 Minuten
Kooktijd
18 Minuten

Ingrediënten

  • - peper
  • - tijm
  • 1 ei
  • - zout
  • 1 ½ eetlepels broodkruimels
  • 4 (approximately 800 g) groene of rode pepers
  • 400 g mager rundergehakt
  • ½ ui, gehakt
  • 30 g kleine stukjes boter
  • 4 eetlepels melk of water
  • - currypoeder
  • - aromatic herbs
  • 2-3 eetlepels tomatensap
Beschrijving

1. Snijd de paprika's horizontaal door de helft . Verwijder de zaden en zaadlijst.

2. Meng het rundvlees, ui, ei, paneermeel, melk of water, zout, peper, kerrie en (verse of gedroogde) kruiden.

3. Vul de paprika's met het mengsel en leg ze op een ingevette magnetronbestendige schaal. Strooi het paneermeel en de in blokjes gesneden boter er bovenop. Giet het water of tomatensap rond de paprika's op de bodem van de schaal.

4. Plaats de schotel op het draaiplateau en bak met behulp van de grill- en magnetronfunctie bij 350 W gedurende 15-18 minuten.