Kleurrijke focaccia bereid in de Whirlpool stoomoven

Voorbereiding
20 Minuten
120 Minuten rijzen van deeg
Kooktijd
25 Minuten
De kleurrijke ingrediënten van dit recept geven je een instant geluksgevoel en goede vibes.

Ingrediënten

  • 300 g broodbloem
  • 50 g yoghurt
  • 10 g biergist
  • 1 theelepel kardemom
  • 20 ml extra vierge olijfolie
  • 230 ml water
  • 100 g babypaprika's
  • 150 g gele cherrytomaten
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g roomkaas
  • 50 g rucolasalade
  • een snuifje zeezout
  • een paar takjes rozemarijn
Beschrijving

1. Doe de bloem in een kom. Voeg de gist, yoghurt, zout en olie toe.

2. Verkruimel de kardemom met de vingers en voeg toe aan de bloem.

3. Voeg het water toe en kneed met een lepel.

4. Dek af met een doek en laat ongeveer 2 uur rijzen.

5. Wanneer klaar, druk het deeg plat op de bakplaat, bekleed met ingeolied bakpapier.

6. Garneer met de gehalveerde gele cherrytomaten, babypaprika's en rozemarijn.

7. Plaats de focaccia in de oven en vul het waterreservoir van de oven.

8. Selecteer de 6TH SENSE functie, Pizza/Pizza dun/Rond en selecteer het stoomniveau "Laag" gedurende 25 minuten.

9. Snijd in plakjes en garneer met de roomkaas, gerookte zalm en rucola.