Varkensvlees met uien en paprika

Voorbereiding
40 Minuten
Kooktijd
32 Minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels water
  • een sneufje peper
  • een paar druppels melk
  • 2 eetlepels room
  • een sneufje zout
  • 1 of 2 uien
  • 400 g varkensvlees, klein gesneden
  • 2 of 3 paprika's (gebruik verschillende kleuren)
  • 2-3 eetlepels eetlepels olie of sojasaus
  • 1 eetlepels aardappelzetmeel
Beschrijving

1. Schil en snijd de ui, verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in dunne reepjes. Leg het vlees met de ui en olie of soja saus in een magnetronbestendig ovenschaal. Dek af en bak 10 minuten op 750 W.

2. Voeg de paprika toe en zet het nogmaals afgedekt in de magnetron gedurende 8-10 minuten op 500 W.

3. Meng het zetmeel met het water en giet over het vlees, dek af en bak nog eens 2 minuten op 750 W.

4. Verdun de room met een scheutje melk, giet het in de schaal, roer, dek af en laat het 5-10 minuten rusten voor het opdienen.