Zalmfilet met asperges

Voorbereiding
1 min

Koken
1 min

-

Ingrediënten

  • - zout en peper
  • ½ zakje verse jus d' orange
  • 1 theelepel verse citroensap
  • ½ theelepel sinaasappelschil
  • 6 theelepel olijf olie
  • ½ bosje bieslook
  • 250 g groene asperges
  • 1 klein rode chili peper
  • 2 (200g per stuk) filet of zalm
  • 300 g witte asperges

Beschrijving

1.Meng het sinaasappelsap, citroensap en de geraspte sinaasappelschil met een snufje zout en peper. Meng de olijfolie erdoor, hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Dek af en laat de vinaigrette een uur rusten op kamertemperatuur.

2.Was en schil de asperges. Meng de asperges met 2 eetlepels van de vinaigrette en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de chili peper fijn en voeg toe aan de asperges. Schep de gemarineerde asperges op een bord.

3.Kruid de zalmfilet met zout en peper en leg deze bovenop het aspergemengsel op het bord met de platte kant naar beneden. Dek het af en bak het in de magnetron op 650 W gedurende 10 tot 12 minuten. De zalm mag vanbinnen nog roze zien. Besprenkel het met de rest van de vinaigrette en serveer direct.

Voeg nog een product toe om te vergelijken

Vergelijk ( Producten)

Voeg nog een product toe om te vergelijken