Gebakken paccheri is een smaakvol en opvallend voorgerecht. De paccheri worden rechtop gezet, gevuld en overgoten met bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella en kaas. Met eenvoudige ingrediënten krijg je een romig en onweerstaanbaar gerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Omnivoor
Ingrediënten
Paccheri (lang)
200 g
Tomatensaus
300 g
Ui
1
Knoflookteen
1
Mozzarella
200 g
Geraspte Parmigiano Reggiano
100 g
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Zout
naar smaak
Peper
naar smaak
Verse basilicum
naar smaak
Melk
500 mL
Boter
50 g
00-bloem
50 g
Nootmuskaat
naar smaak
Beschrijving
1.
Snijd de ui en knoflook fijn en zet apart.
2.
Plaats de pan op de gewenste kookzone (met HeatControl-sonde) en stel de temperatuur in op 150 °C. Zodra de voorverwarming klaar is, voeg je 2-3 eetlepels olie, gehakte knoflook en ui toe. Fruit zachtjes gedurende 2-3 minuten tot ze glazig worden.
3.
Giet de tomatensaus erbij en kruid met zout en peper. Stel de temperatuur in op 120-140 °C, afhankelijk van hoe hevig je wilt laten sudderen. Laat de saus 15-20 minuten sudderen of tot de gewenste dikte. Voeg tegen het einde enkele verse basilicumblaadjes toe. Haal de saus dan van het vuur en houd warm.
1.
2.
3.
4.
Stel de temperatuur in op 150 °C. Voeg de boter toe en laat deze smelten.
5.
Voeg de bloem toe en roer continu tot je een goudkleurige roux hebt.
6.
Giet de melk langzaam erbij, voortdurend roerend om klontjes te voorkomen. Kook de bechamelsaus al roerend tot ze dikker wordt. Kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de pan van het vuur zodra de saus klaar is en zet apart.
4.
5.
6.
7.
Kook de paccheri in een grote pan gezouten water en giet ze een paar minuten voor het einde van de aangegeven kooktijd af, omdat ze in de oven verder garen. Besprenkel met olie om plakken te voorkomen en zet apart. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.
8.
Giet wat bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Zet de paccheri rechtop in de schaal en vul elke pasta met wat tomatensaus en een blokje mozzarella.
9.
Bedek de paccheri met de resterende bechamel- en tomatensaus en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
7.
8.
9.
10.
Bak in de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
11.
Laat de paccheri-taart een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer met verse basilicumblaadjes.