Kartoffelpuffer zijn typisch Duitse aardappelpannenkoeken, krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Een mengsel van geraspte aardappelen, eieren en bloem wordt in de pan gebakken tot perfect goudbruine pannenkoekjes. Een eenvoudig en heerlijk gerecht dat perfect is als hapje of gezinsmaaltijd.
Vegetarisch
Ingrediënten
Aardappelen
500 g
00-bloem
50 g
Boter
50 g
Eieren
2
Knoflookteentje
1
Ui
1
Zout
Naar smaak
Peper
Naar smaak
Plantaardige olie
Naar smaak
Verse peterselie
Naar smaak
Beschrijving
1.
Schil de aardappelen en de ui. Rasp ze.
2.
Doe de geraspte aardappelen en ui in een schone keukenhanddoek en knijp het overtollige vocht eruit.
3.
Meng de geraspte aardappelen en ui in een grote kom met de eieren en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
1.
2.
3.
4.
Zet een pan op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 180°C. Voeg zodra de pan is voorverwarmd de olie en de boter toe. Neem wat van het aardappelmengsel en maak er een pannenkoekje mee. Druk een beetje plat met je handen.
5.
Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin in de hete olie.
6.
Haal de pannenkoekjes uit de pan als ze gaar zijn en leg ze op wat keukenpapier om de overtollige olie te absorberen. Zet opzij en houd warm. Bak alle pannenkoekjes op. Zet de kookplaat uit.
4.
5.
6.
7.
Serveer warm en garneer met wat verse peterselie.