Kartoffelpuffer

  • Kopiëren naar bureaublad
Kartoffelpuffer main image
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
4 personen
Kartoffelpuffer zijn typisch Duitse aardappelpannenkoeken, krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Een mengsel van geraspte aardappelen, eieren en bloem wordt in de pan gebakken tot perfect goudbruine pannenkoekjes. Een eenvoudig en heerlijk gerecht dat perfect is als hapje of gezinsmaaltijd.
Kartoffelpuffer ingredients
Vegetarisch

Ingrediënten

  • Aardappelen 500 g
  • 00-bloem 50 g
  • Boter 50 g
  • Eieren 2
  • Knoflookteentje 1
  • Ui 1
  • Zout Naar smaak
  • Peper Naar smaak
  • Plantaardige olie Naar smaak
  • Verse peterselie Naar smaak

Beschrijving

1. Schil de aardappelen en de ui. Rasp ze.
2. Doe de geraspte aardappelen en ui in een schone keukenhanddoek en knijp het overtollige vocht eruit.
3. Meng de geraspte aardappelen en ui in een grote kom met de eieren en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
1. Kartoffelpuffer - step1
2. Kartoffelpuffer - step2
3. Kartoffelpuffer - step3
4. Zet een pan op een kookzone naar keuze en stel de temperatuur met HeatControl in op 180°C. Voeg zodra de pan is voorverwarmd de olie en de boter toe. Neem wat van het aardappelmengsel en maak er een pannenkoekje mee. Druk een beetje plat met je handen.
5. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin in de hete olie.
6. Haal de pannenkoekjes uit de pan als ze gaar zijn en leg ze op wat keukenpapier om de overtollige olie te absorberen. Zet opzij en houd warm. Bak alle pannenkoekjes op. Zet de kookplaat uit.
4. Kartoffelpuffer - step4
5. Kartoffelpuffer - step5
6. Kartoffelpuffer - step6
7. Serveer warm en garneer met wat verse peterselie.
7. Kartoffelpuffer - step7
Gerelateerde recepten