Een eenvoudig ingrediënt als aubergine wordt iets unieks met de juiste combinatie van kruiden en specerijen die verschillende sensaties creëren wanneer je dit eenvoudige maar intrigerende recept proeft
Ingrediënten
- Aubergines 600 g
- Komijnpoeder 1/2 theelepel
- Kurkumapoeder 1/2 theelepel
- Dille 1 bosje
- Koriander 1 bosje
- Peterselie 1 bosje
- Zonnebloemolie 4 eetlepels
- Geroosterde sesamzaadjes 1 eetlepel
- Zout
Beschrijving
1. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en leg ze op de bakplaat van de combimagnetron.
2. Meng de specerijen in een kom.
3. Bestrijk de aubergines met wat olie en strooi de specerijen erover.
1.
2.
3.
4. Stel de combimagnetron in op 25 minuten, met de turbo heteluchtfunctie op 200°C.
5. Plaats de bakplaat met de aubergines in de combimagnetron en druk op ‘Start’.
6. Hak ondertussen de koriander, dille en peterselie fijn.
4.
5.
6.
7. Haal de gegaarde aubergines uit de combimagnetron en laat ze afkoelen.
8. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
9. Prak het vruchtvlees met een vork tot een korrelige puree.
7.
8.
9.
10. Voeg de fijngehakte kruiden toe en doe alles in een kom.
11. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer met sneetjes brood.
10.
11.