Whirlpool ontwikkelt consequent duurzame en ecologische producten en technologieën die het leven thuis verbeteren.

Whirlpool verbetert het dagelijks leven thuis op een duurzame manier

Bij Whirlpool zetten we ons in om de kwaliteit van het leven thuis te verbeteren dankzij de 6TH SENSE-technologie die is ontworpen om intuïtieve en moeiteloze ervaringen te garanderen en tegelijkertijd het verbruik van hulpbronnen te minimaliseren. Whirlpool zorgt voor het welzijn van mensen en de planeet door innovatieve technologieën te ontwikkelen om energie, water en tijd te besparen en gezondere, minder stressvolle fysieke ruimtes te ondersteunen.

In de loop van onze geschiedenis hebben we consequent producten en technologieën ontwikkeld die deze visie waarmaken.

Whirlpool technologieën die helpen grondstoffen te besparen en onze planeet te beschermen

De wasmachines en vaatwassers van Whirlpool passen hun energie- en waterverbruik automatisch aan.

6TH Sense technologie

Intuïtieve intelligentie. Geavanceerde prestaties.

De 6TH SENSE technologie van Whirlpool helpt je automatisch de juiste instellingen te kiezen dankzij slimme sensoren in de producten.

Onze intuïtieve functies kunnen het energie- en waterverbruik in wasmachines en vaatwassers automatisch aanpassen. Ze minimaliseren temperatuurschommelingen in je koelkast en vriezer of passen het wasmiddelverbruik in je wasmachine aan. Alles om je leven op een duurzame manier te verbeteren.
Dankzij hun geavanceerde technologie verbruiken de nieuwe Whirlpool Supreme Silence wasmachines het strikte minimum aan water.

Waterbesparende technologie

Geavanceerde technologie zorgt voor betere wasprestaties

De nieuwe Whirlpool Supreme Silence wasmachines verbruiken het strikte minimum aan water en garanderen buitengewone besparingen.
De machines stemmen het waterverbruik op de hoeveelheid wasgoed af en het gladde spuitstuk bovenaan sproeit het water rechtstreeks op de kleding. Deze geavanceerde technologie verbetert de wasprestaties en zorgt voor meer efficiëntie.
*Getest op de programma's volle belading van 45 min., Katoen, Gemengde was en ECO 40-60, met of zonder WaterSave en 6TH SENSE.
De AutoDose technologie bespaart wasmiddel bij elke wasbeurt.

AUTODOSE

Bespaar wasmiddel met AutoDose

Wasmiddel besparen bij elke wasbeurt is belangrijk – voor jou, voor je kleding én voor de planeet.

Daarom is de nieuwe Whirlpool wasmachine uitgerust met AutoDose, het automatische doseersysteem waarmee je bij elke wasbeurt tot 30%* wasmiddel bespaart en tot 26 wasbeurten** niet hoeft bij te vullen. Het efficiënte systeem doseert precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en voorkomt zo dat vezels slijten door overmatig wasmiddelgebruik.
*Vergeleken met de aanbevolen dosering van de meest verkochte (geconcentreerde) vloeibare wasmiddelen.

**Bij gebruik van een compartiment voor vloeibaar wasmiddel met een trommelbelading van 5 kg (voorgeschreven belading katoen volgens de norm IEC 60456) en een wasmiddelconcentratie van 4x (Mid 20<ml<35).
NaturalDry is een systeem dat ontworpen is om de vaat gelijkmatig te drogen met behulp van een natuurlijke luchtstroom.

NATURALDRY TECHNOLOGIE

Maximale efficiëntie en veiligheid gegarandeerd

Tot 70% betere resultaten. Tot 15% lager energieverbruik.*

NaturalDry is een automatisch deuropeningssysteem dat ontworpen is om de vaat gelijkmatig te drogen met behulp van een natuurlijke luchtstroom. De deur opent automatisch en veilig wanneer de temperatuur in de machine aanzienlijk is gedaald, waardoor natuurlijke lucht de vaatwasser binnenkomt en alle vaat met uitzonderlijke resultaten en aanzienlijke energiebesparingen wordt gedroogd.
*Op basis van de gemiddelde droogprestaties en het bijbehorende energieverbruik van een Whirlpool inbouwvaatwasser met twee rekken en NaturalDry voor een gecombineerde belading van plastic, glas, staal en porselein, in vergelijking met dezelfde inbouwvaatwasser van Whirlpool zonder NaturalDry. De droogresultaten kunnen variëren afhankelijk van het type vaatwasser en de belading.
Whirlpool inductiekookplaat i100 met CleanProtect technologie

CLEANPROTECT

Reinig je kookplaat én bescherm de planeet

Onze CleanProtect technologie omvat een flinterdunne coating die het oppervlak van de i100 inductiekookplaat beschermt. Zo maak je de kookplaat schoon met alleen water en bespaar je tot wel zes flessen ontvetter.*
*Besparing berekend over een periode van één jaar, indien acht keer per week 11,4 ml (wat overeenkomt met zes verstuivingen) van een standaard ontvettingsmiddel gebruikt wordt (inhoud fles: 750 ml).

Ontdek hoeveel water en energie je kunt besparen

De huishoudapparaten van Whirlpool met 6TH SENSE technologie passen zich aan de behoeften van de consument aan, zorgen voor een moeiteloze gebruikerservaring en beschermen de planeet en haar natuurlijke hulpbronnen. Ze bieden niet alleen een intuïtieve bediening en topprestaties, maar gaan ook voedselverspilling tegen en verminderen je verbruik van water, energie en chemische producten.

Het is tijd om over te schakelen naar de spaarstand met Whirlpool!

Dankzij de 6TH SENSE technologie bespaar je geld en bescherm je de planeet. Perfecte resultaten met minder energie en water bij elke wasbeurt: duurzaam zijn en het milieu beschermen was nog nooit zo eenvoudig.

In 2022 kreeg Whirlpool van EcoVadis een gouden medaille voor zijn duurzame inspanningen

EcoVadis, het internationale ratingbureau dat de prestaties van bedrijven en hun toeleveringsketens beoordeelt op het gebied van milieu, maatschappelijke aspecten en ethische thema’s, heeft Whirlpool EMEA een gouden medaille toegekend voor zijn score in de EcoVadis Sustainability Rating 2022.

Met deze gouden medaille prijkt Whirlpool in de top 5% van de wereldwijd beoordeelde bedrijven. De onderscheiding is bovendien een erkenning van onze jarenlange inzet voor milieu, duurzaamheid en mvo.