Champignon soep

Voorbereiding
30 Minuten
Kooktijd
22 Minuten

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 ½ eetlepels bloem
  • 500 g  groentebouillon
  • 250 g paddestoelen
  • 30 g  boter of margarine
  • 1smal dun gesneden ui
  • een sneufje zout en peper 
Beschrijving

1. Laat de boter gedurende 1-2 minuten smelten in een magnetron op 350 W

2. Voeg de champignons en ui toe, en kook gedurende 8-10 minuten op 750 W; roer halverwege. Voeg de bloem toe en roer nogmaals goed door.

3. Voeg de bouillon toe, en roer goed door.

4. Kook op 750 W gedurende 6-7 minuten. Voeg al roerend de melk toe. Kook op 750 W gedurende 3-4 minuten. Meng nogmaals goed door, u kunt het direct serveren.

5. Extra: Garneer met gehakte verse peterselie en serveer met geroosterd brood.