Havermoutkoekjes

Voorbereiding
15 Minuten
Kooktijd
7 Minuten

Ingrediënten

  • 55 g bloem
  • 65 g suiker
  • 1 sneufje bakpoeder
  • 1 theelepel créme
  • 50 g boter of margarine
  • 25 g havermout
  • 3-4 theelepels stroop
  • - bak papier
Beschrijving

1. Smelt de boter in een afgedekte magnetronbestendige schaal op 350 W gedurende 1½ tot 2 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en roer voorzichtig, totdat er glad beslag ontstaat.

2. Knip 3 cirkels uit een vel bakpapier, met dezelfde diameter als de crisp® plaat.

3. Verdeel het mengsel in 3 gelijke porties en maak 6 ballen per portie. Leg het bakpapier op de crisp® plaat en verdeel de 6 ballen daarop. Bak met de crisp® functie gedurende 3-4 minuten, tot ze een lichtbruine kleur krijgen.

4. Verwijder het papier met de koekjes uit de crisp® plaat en laat ze afkoelen op een vlakke ondergrond.

5. Herhaal dit voor de tweede en derde partij koekjes op dezelfde manier, maar verminder de baktijd met 1 minuut.