Visfilet uit de oven

Voorbereiding
40 Minuten
Kooktijd
30 Minuten

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • een sneufje peper
  • een sneufje zout
  • 5 eetlepels olie
  • 1-1.2 kg aardappelen
  • 1 dun gesneden ui
  • 500-600 g visfilets of koteletten
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 gehakte bosje peterselie
Beschrijving

1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Was en droog de vis.

2. Leg de aardappelen in een magnetronbestendige schaal, voeg water toe, dek af en kook in de magnetron gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tijdens het koken. De aardappelen moeten bijna gaar zijn.

3. Giet de aardappelen af.

4. Vet een magnetronbestendige schaal in en spreid de helft van de aardappelen over de bodem. Breng op smaak met zout en peper. Bedek met een laagje ui, knoflook en peterselie. Leg vervolgens de vis er bovenop. Bedek met de overige aardappelen. Kruid en besprenkel met een beetje olie.

5. Plaats de schaal op het draaiplateau en bak met behulp van de gecombineerde grillfunctie bij 350 W gedurende 18-20 minuten.