Thee voor in de winter: recepten om je bij op te warmen

Artikel in: Inspirerende tips - oktober 2023
  • Kopiëren naar bureaublad
Kopje thee bij een kaarsje
Gerelateerde technologie
Inductiekookplaten met 6TH SENSE technologie
ONTDEK MEER

Leestijd: 3 minuten

Deze winter is er niets beters om je op te warmen dan met een heerlijke zelfgemaakte thee. Wonderbaarlijke theerecepten die je helpen de kou te vergeten en comfortabel te blijven. Hoe maak je zelf – Gember-, kaneel-, citroen- en kruidnagelthee – Kamillethee – Pepermuntthee – Citroenmelissethee

Gember-, kaneel-, citroen- en kruidnagelthee

Naast dat het erg lekker is, hebben gember-, kaneel-, citroen- en kruidnagelthee ook andere voordelen. De thee is een perfecte thermogene stof, omdat hij de stofwisseling versnelt door de calorie-uitgaven te verhogen, naast het helpen bij het spijsverteringsproces. Goed toch?
Ingrediënten:
3 eetlepels geraspte gember
6 eetlepels suiker
3 stuks kaneelstokjes
3 eetlepels kruidnagel
1 hele citroen
1 mok cognac
1 liter water

Hoe te bereiden:
Rasp of hak de gember en zet opzij. Pers de citroen uit en zet opzij. Rasp of schraap de schil van de citroen en zet opzij. Karameliseer de suiker en doe alles bij elkaar, behalve de cognac. Zodra het water in je ketel of pan kookt, haal je het van het vuur en voeg je de cognac toe.

Kamille thee

Een van de bekendste theesoorten om te kalmeren van de dagelijkse drukte. Het is erg lekker, maar ook: deze thee versterkt de lage immuniteit, is geweldig tegen maagklachten en diarree, en helpt bovendien de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Oh, en het is super makkelijk. Er is geen geheim:

Ingrediënten

1 theelepel kamille
1 kopje water

Hoe te bereiden:
Doe het water in de pan en schakel de automatische kookfunctie van jouw Whirlpool inductiekookplaat in. Nadat het kookt, zet je het uit. Giet water in kamille. Dek af en laat ongeveer 7 minuten trekken. Vervolgens zeef je het en het is klaar om te drinken, terwijl je geniet van het lezen van een mooi boek of het luisteren naar rustgevende muziek.

 

Munt thee

Pepermuntthee heeft veel voordelen. Dit komt omdat pepermunt karvon bevat, een stof met krampstillend effect.

Het helpt bij het verlichten van krampen in het spijsverteringskanaal, een slechte spijsvertering en gasvorming en kan het prikkelbaredarmsyndroom, zoals een opgeblazen gevoel en pijn, verbeteren.

Ingrediënten

500 ml gefilterd water op kamertemperatuur (2 kopjes)
15 tot 20 muntblaadjes (gewone munt, pepermunt of beide)
1 theelepel honing (optioneel)
2 plakjes citroen
2 theelepels citroensap (optioneel)

Hoe te bereiden:
Scheid de muntblaadjes van de takjes. Was heel voorzichtig om de essentiële oliën van de bladeren niet te verwijderen. Verwarm water tot het kookpunt in een pan met behulp van de automatische kookfunctie van jouw Whirlpool inductiekookplaat. Haal het water van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Laat het 5 minuten macereren (hoe langer, hoe sterker het zal zijn). Voeg honing toe als je wilt. Serveer de thee met of zonder de muntblaadjes. En als je wilt experimenteren op het gebied van thee, kun je citroensap of schijfjes citroen aan het kopje toevoegen.

Citroengras thee

Citroengras is rijk aan fenolen en flavonoïden en heeft natuurlijke eigenschappen die kalmerende, ontspannende, krampstillende, pijnstillende, ontstekingsremmende en vooral antioxiderende effecten hebben.

En net als kamillethee is het vrij eenvoudig te bereiden.

Ingrediënten

1 theelepel (thee)gehakt citroengras
1 kop (thee)water

Hoe te bereiden:
Breng water in een pan aan de kook. Giet het water over het kruid. Dek af en wacht ongeveer 10 minuten. Zeef en serveer.

Maak je klaar om op te warmen deze winter!

Welkom bij Whirlpool, ontworpen voor jouw welzijn

Gerelateerde technologie
Inductiekookplaten met 6TH SENSE technologie
Ontdek onze Whirlpool inductiekookplaten met 6TH SENSE technologie en bereid heerlijke thee voor jouw welzijn
ONTDEK MEER
Gerelateerde technologie
Inductiekookplaten met 6TH SENSE technologie
Ontdek onze Whirlpool inductiekookplaten met 6TH SENSE technologie en bereid heerlijke thee voor jouw welzijn
ONTDEK MEER