Hoe ga je stress tegen door te ontspannen?

Artikel in: Me time - december 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Hoe ga je stress tegen door te ontspannen?
Gerelateerde technologie:
Inductiekookplaten met ChefControl technologie
Ontdek meer

Leestijd: 2 minuten

Om de stressniveaus die het drukke leven met zich meebrengt in ons leven te verlagen, is het van groot belang om lichaam en geest te ontspannen door de natuurlijke en spontane reacties van ons zenuwstelsel te activeren. Er zijn verschillende tools waarmee we kunnen experimenteren om die kant op te gaan: van ademhalingstechnieken tot yogabeoefening, van meditatie tot mindfulness, in het algemeen zijn dit disciplines die werken aan welzijn, maar vooral ook aan harmonie tussen lichaam en geest.

Hoe verminder je stress

Voor velen van ons betekent ontspanning in het dagelijks leven samen op de bank een tv-serie of film kijken, maar helaas heeft dit weinig invloed op ons stressniveau. In plaats daarvan, om ontspanning te activeren als een automatische reactie van ons lichaam, op ons lichaam, is het noodzakelijk om te werken aan een diepere soort van ontspanning en dit op een bewuste manier te doen. Om stress te stoppen, moeten we onze hartslag en bloeddruk verlagen en tegelijkertijd moet de geest aanwezig zijn en luisteren. Je gedachten moeten niet alle kanten op schieten, ook wel bekend als "monkey-mind", zoals het dagelijks leven ons ertoe aanzet.

Experimenteren is de sleutel

Bij het kiezen van een oefendiscipline, een meditatie-app om te volgen of een specialist om naar toe te gaan, moeten we in gedachten houden dat we allemaal verschillend zijn en dat we daarom verschillende behoeften zullen hebben. De juiste techniek is gewoon hetgeen het beste past bij onze gewoonten, onze karaktereigenschappen. Om deze reden zouden we in het begin kunnen experimenteren met oefeningen waarbij we ons niet op ons gemak voelen, maar probeer niet te stoppen met experimenteren, want als je eenmaal de methode hebt gevonden die bij je past, zul je een groot voordeel vinden in het verminderen van stress, dag na dag. Het zal de kwaliteit van de slaap verbeteren en het zal het verlangen actief te zijn en het energieniveau verhogen, wat in het algemeen een groter gevoel van balans en welzijn geeft.

Begin deze reis op zoek naar een oefening of een discipline die je kan begeleiden, iets dat ''eigen'' voelt, of het nu met een digitale ondersteuning thuis is of in een gespecialiseerd centrum. Je kan op zoek gaan naar langzame of statische oefeningen om rust te vinden, sommigen hebben levendige disciplines of actieve wandelingen nodig: wat in je zoektocht centraal moet blijven staan, is een bewuste beweging. De geest die beweegt waar het lichaam beweegt.

Wij heten je welkom in Whirlpool, ontworpen voor jouw welzijn


Artikel geschreven voor Whirlpool door Federica Caronna, Vinyasa en Yin yogadocent, Somatic Competence® trauma-geïnformeerde yogadocent


 

Gerelateerde technologie:
Inductiekookplaten met ChefControl technologie
Inductiekookplaten met ChefControl technologie
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
Inductiekookplaten met ChefControl technologie
Inductiekookplaten met ChefControl technologie
Ontdek meer