Jouw ochtendroutine voor jouw welzijn

Artikel in: Me time - november 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Vrouw die aan het mediteren is
Gerelateerde technologie:
Wasmachine ZenTechnologie
Ontdek meer

Leestijd: 2 minuten

In de wereld van vandaag horen we steeds vaker over meditatie en de grote voordelen die dit met zich mee kan brengen in ons dagelijks leven. Een verhoogd concentratievermogen, verbeterd geheugen, lagere stressniveaus en een betere slaapkwaliteit zijn enkele van de belangrijkste voordelen die je zal ervaren door een kleine dagelijkse routine op te bouwen, vooral als het 's ochtends wordt gedaan, vóór het begin van alle dagelijkse activiteiten. Onthoud dat het enige tijd en toewijding kost om een ​​routine te creëren. Hier volgen enkele eenvoudige stappen:

1. Kiezen om te mediteren betekent een verbintenis aangaan

Meditatie lijkt misschien een oefening die sereniteit brengt, maar soms kan het vermoeiend of frustrerend zijn. Als we gaan zitten om te mediteren, vragen we onszelf om de actie-reactiemechanismen die we in het dagelijks leven met ons meedragen los te laten en proberen we trouw te blijven aan de gemaakte verbintenis. Tijdens meditatie is er niemand om een ​​goede indruk op te maken en het is een van de zeldzame gelegenheden waarop je de meest ''echte'' versie van jezelf kunt ontmoeten: probeer dit in gedachten te houden als je het gevoel hebt dat je het moeilijker hebt.

2. Maak het jezelf comfortabel

We bewegen ons altijd tussen twee dimensies: ruimte en tijd. Als we willen mediteren, willen we ons comfortabel voelen in deze twee dimensies. Tijd: kies vooraf de duur van je meditatie, dit kan drie, vijf of dertig minuten zijn. Ook al lijken drie minuten misschien kort, het is een uitstekend startpunt en wat veel belangrijker is dan de duur, is respect voor de toewijding. Ruimte: de uitnodiging is om jezelf in een comfortabele positie te plaatsen, op een prettige en rustige plek, maar de waarheid is dat in het begin geen enkele plaats en geen enkele sessie comfortabel zal zijn, dus geef jezelf de tijd om dit bewustzijn op je lichaam te ontwikkelen.

3. Blijf in de positie die je hebt gevonden

Dit is een van de meest complexe instructies. Zodra je gaat zitten, zul je verschillende ongemakken gaan voelen, je zult van houding willen veranderen, je zult jeuk krijgen, je wilt je haar in model brengen... Dit is de aard van de geest, de zogenaamde monkey mind: het is nooit tevreden. Wanneer we het lichaam vragen om te vertragen en stil te zitten, zullen we merken hoe constant we gewend zijn om nieuwe, en vermoedelijk betere, ervaringen te zoeken. Probeer jezelf vriendelijk te vertellen dat het oké is, dat je kunt proberen wat langer in dezelfde positie te blijven.

4. Blijf bij jouw adem. Ben jouw adem.

We ademen altijd, maar wanneer merken we echt hoe onze ademhaling is? Adem is de deur naar meditatie, "het object van meditatie". De geest heeft iets nodig om zich op te concentreren. De adem werkt goed omdat deze altijd aanwezig is. Probeer je te concentreren op het woord inademen terwijl je inademt, en het woord uitademen terwijl je uitademt. Als de geest afdwaalt, betekent dit niet dat je niet kunt mediteren. Het betekent dat je observatie van de adem en observatie van het hier en nu moet blijven oefenen.

Probeer deze eenvoudige stappen te volgen en probeer nog meer vriendelijk en geduldig met jezelf te zijn, zodat deze oefening eerst een routine kan worden en dan een goede gewoonte.

 

Wij heten je welkom in Whirlpool, ontworpen voor jouw welzijn


Artikel geschreven voor Whirlpool door Federica Caronna,Vinyasa en Yin Yoga leraar, Somatic Competence® trauma-geïnformeerde yogaleraar

Gerelateerde technologie:
Wasmachine ZenTechnologie
ZenTechnology is ontworpen om in elk detail stil te zijn en biedt ultrastille prestaties, zelfs tijdens het centrifugeren, met slechts 65 dba, zodat je jezelf thuis kunt concentreren op jouw welzijn.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
Wasmachine ZenTechnologie
ZenTechnology is ontworpen om in elk detail stil te zijn en biedt ultrastille prestaties, zelfs tijdens het centrifugeren, met slechts 65 dba, zodat je jezelf thuis kunt concentreren op jouw welzijn.
Ontdek meer