Boscaiola-saus (champignonsaus)

  • Kopiëren naar bureaublad
Boscaiola-saus (champignonsaus) main image
Gerelateerd product:
Inductiekookplaten
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
30 Minuten
Kooktijd
60 Minuten
Porties
4 personen
Heerlijke herfstgeuren, rechtstreeks uit het bos op uw bord, met paddenstoelen, peterselie, tijm en worst. De pittige smaak van de Boscaiola-saus in combinatie met een goed glas wijn zorgen voor nieuwe energie tijdens de koude wintermaanden.
Boscaiola-saus (champignonsaus) ingredients
Glutenvrij
Omnivoor

Ingrediënten

  • Tomatensaus 500 ml
  • Gedroogde porcini-paddestoelen 100 g
  • Kalfsgehakt 200 g
  • Worst 50 g
  • Peterselie Een paar blaadjes
  • Basilicum Een paar blaadjes
  • Tijm Een paar takjes
  • Knoflook 1 teentje
  • Extra vierge olijfolie .
  • Zout en peper .

Beschrijving

1. Laat de gedroogde vijgen een half uur weken in een grote hoeveelheid lauwwarm water en ververs het water twee keer.
2. Zet de kookplaat op.
3. Doe een paar eetlepels extra vierge olijfolie in een pan en voeg de knoflook, gesneden peterselie, basilicum en tijm toe.
4. Laat het geheel drie minuten op een zacht vuur pruttelen en voeg dan de gedroogde champignons en het kalfsvlees toe.
5. Bak 5 minuten op hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
6. Voeg de tomatensaus, zout en peper toe en laat nog ongeveer 45 minuten koken.
Inductiekookplaten

Gerelateerd product:

Inductiekookplaten

Wij bieden een brede keuze aan inductiekookplaten voor intuïtief en moeiteloos koken.
Gerelateerde recepten