Kip met sinaasappel en olijven

  • Kopiëren naar bureaublad
Kip met sinaasappel en olijven main image
Gerelateerde technologie:
Inductiekookplaten
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
120 Minuten
Kooktijd
40 Minuten
Porties
4 personen
Alleen al de naam van dit recept doet het gehemelte tintelen en de smaak bevestigt de eerste indruk. Het is een hoofdgerecht dat perfect past bij een belangrijk diner, vooral als u indruk wilt maken.
Kip met sinaasappel en olijven ingredients
Glutenvrij

Ingrediënten

  • Kippenborst 1
  • Sinaasappel 1
  • Olijven in niçoise-olie 2 eetlepels
  • Kerstomaten 1 takjes
  • Witte wijn 1 half glas
  • Marjolein 1 takjes
  • Salie Een paar blaadjes
  • Tijm Een paar takjes
  • Knoflook 1 teentje
  • Extra vierge olijfolie .
  • Zout en peper .

Beschrijving

1. Marineer de kip en laat twee uur trekken in witte wijn samen met de sinaasappelschil, de helft van de kruiden en een eetlepel olie.
2. Doe in een koekenpan een paar eetlepels extra vierge olijfolie, de salie, marjolein en tijm (bewaar een deel van de aromatische kruiden voor later) en het teentje knoflook: bak twee minuten en laat dan de twee gemarineerde kippenhelften uitlekken.
3. Bak alle kanten, blus het met sinaasappelsap, voeg de olijven toe en laat nog een half uurtje verder koken met een deksel.
4. Voeg na het half uur de in vieren gesneden kerstomaten toe, de aromatische kruiden en laat nog een 5-tal minuten koken op een matig vuur.
Inductiekookplaten

Gerelateerde technologie:

Inductiekookplaten

Wij bieden een brede keuze aan inductiekookplaten voor intuïtief en moeiteloos koken.

Gerelateerde recepten