Maak kennis met deze variant van de typische Nederlandse appeltaart gemaakt in pasteitjes. Probeer het zelf aan de hand van onderstaand recept! Met heel veel gemak, maak je dit heerlijke appelgebak!
Ingrediënten
- Pak pasteitjes (bijvoorbeeld van Jos Poell) 4
- Elstar of Jonagold appel 2
- Rozijnen 50 gram
- Agavesiroop 3 eetlepels
- Citroensap 1/2 eetlepel
- Kaneel 1 theelepel
- Amandelextract (bijvoorbeeld Dr. Oetker) 2 theelepels
- Vanillevla 100 gram
- Walnoten 50 gram
- Roomboter
- Scheutje water 150 ml
Beschrijving
1. Bereid de appels voor: Snijd de appels in kleine blokjes.
2. Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en voeg de appelblokjes,
rozijnen en kaneel toe. Bak dit gedurende 3 minuten. Voeg dan een scheutje
water toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
3. Voor extra smaak roer je de agavesiroop, citroensap en amandelextract door
het appelmengsel. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen, totdat het vocht
grotendeels is opgenomen en de appels zacht zijn.
4. Terwijl de appels koken, hak je de walnoten in stukjes.
5. Bedek de bodem van de pasteitjes met een laagje vanillevla. Verdeel
vervolgens het appelmengsel erover en strooi de gehakte walnoten er bovenop.