Seizoensgebonden groentemozaïek

  • Kopiëren naar bureaublad
Seizoensgebonden groentemozaïek main image
Gerelateerde technologie:
Stoom magnetron
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
25 Minuten
Kooktijd
Chef plus: 7 minuten
Supreme Chef: 6 minuten
Porties
4 personen
Een gerecht dat bestaat uit alleen maar groentes, met veel verschillende aroma's en op smaak gebracht met champagne-azijn en aromatische kruiden.
Seizoensgebonden groentemozaïek ingredients
Glutenvrij
Veganistisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Sperziebonen 50 g
  • Friggitelli (zoete italiaanse paprika's) 50 g
  • Snijbietblaadjes 4
  • Courgette met bloemen 100 g
  • Courgettebloemen 4
  • Champagne-azijn 20 ml
  • Peterselie 20 g
  • Dragon 10 g
  • Anijs 20 g
  • Extra vierge olijfolie 30 ml
  • Witte peper een snuifje
  • Zout 1 snuifje

Beschrijving

1. Snijd de courgette in stukken en snijd de courgettes met bloemen en de courgettebloemen zelf in de lengte.
2. Doe de olie, kruiden, champagne-azijn, zout en peper in de blender.
3. Blend gedurende 2 minuten en zeef het mengsel voor een gladde, fluweelachtige saus.
4. Snijd de Friggitelli-paprika's in plakjes en snijd de sperziebonen door in de lengte.
5. Vul de bodem van de stoomschaal met water tot het aangegeven niveau, zet de mand erin en leg alle gesneden groentes erin. Dek dan af met het deksel.
6. Zet de stoomschaal in de microgolfoven, selecteer de stoomfunctie en stel de kooktijd in op 6 minuten.
7. Leg de groentes op het bord en maak een klein hoopje, breng ze op smaak met de olie en het kruidenmengsel, en garneer met eetbare bloemen.
Stoom magnetron

Gerelateerde technologie:

Stoom magnetron

Geniet van gezonde, gestoomde maaltijden, wanneer je maar wilt. Met de stoomfunctie kun je de meest verse, meest smaakvolle recepten bereiden met één druk op de knop.

Gerelateerde recepten