Broodpudding met karameltopping

Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
Vrijstaand: 22 minuten
Inbouw: 16 minuten
Broodpudding is een klassieker in België en dat snappen wij! Met behulp van de Crispfunctie tover je dit lekkere gerecht in een mum van tijd zelf op tafel. Werk af met wat karamelcrème en je hebt het perfecte dessert voor bij de koffie of thee!

Ingrediënten

  • 15 cl room
  • 40g suiker
  • 40g rozijnen
  • 2 eieren
  • 20cl melk
  • 50 g witte chocolade
  • 200 g brood
  • 15g gezouten boter
Beschrijving

1. Verhit de suiker in een pannetje tot deze goudbruin wordt. Doe er de gezouten boter bij en roer goed door elkaar. Verwarm de witte chocolade en de helft van de room 1 minuut in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade bij de rest van de room bij de karamel. Roer het mengsel goed door en zet de karamelsaus minstens 4 uur in de koelkast.

2. Breek de eieren met de suiker in een ondiepe kom. Giet er de room en melk bij. Meng dit goed door elkaar. Leg de sneetjes brood in het eimengsel en laat enkele minuten weken.

3. Giet het broodmengsel daarna op de Crispplaat en bak 15 minuten in de magnetron op de Crispfunctie.

4. Klop de karamelsaus vlak voor het serveren op met een elektrische mixer en schep in een spuitzak.

5. Snijd rondes uit de broodpudding en bedek met de karamelsaus.