Feng shui: Hoe je de Chinese techniek in jouw keuken toepast

Artikel in: Lifestyle - oktober 2023
  • Kopiëren naar bureaublad
Een keuken inrichting met Whirlpool apparatuur

Leestijd: 3 minuten

De keuken is een fundamentele ruimte voor het huis en moet zo worden georganiseerd dat het het dagelijks leven gemakkelijker maakt, zodat je jouw recepten, maaltijden en klusjes op een praktische manier kunt maken. Om je te helpen volgen hier enkele eenvoudige tips om jouw keuken te organiseren en zo jouw huis in een gastvrijere ruimte te veranderen.

Waar je moet beginnen met het organiseren van je keuken?

Elke kamer in het huis heeft een meubelstuk dat als blikvanger fungeert. In het geval van een inbouwkeuken waar je koelkast verborgen is, zijn de inductiekookplaten uit de W Collection dankzij het geavanceerde ontwerp de sterren. De W Collection kenmerkt zich door een minimalistische esthetiek, wat leidt tot een heldere uitstraling.

In een ideaal scenario, vooral bij een open woonkamer, wordt jouw keukenruimte opgedeeld in afzonderlijke zones die bepalen waar de voedselbereiding, het koken, de afwas en het eten plaatsvinden. De inductiekookplaat heeft een speciale ruimte op een keukeneiland zodat je alle ruimte hebt om jouw favoriete gerechten te bereiden. We weten dat dit niet altijd mogelijk is, aangezien veel keukens al over een afgebakende ruimte beschikken.

Hoe dan ook, voor de inrichting van jouw keuken, of deze nu klein of groot is, mogen de apparaten die opwarmen idealiter niet in de buurt staan ​​van de apparaten die afkoelen, om veiligheidsredenen en voor de beste werking van deze items.

Naast het bepalen van de locatie van jouw apparaten, moet het uitgangspunt voor het organiseren van jouw keuken de manier zijn waarop je deze gebruikt. Als je het type bent dat veel kookt, graag pasta en brood maakt, is het belangrijk om een ​​werkblad te hebben. Als jij het type bent dat kopjes, mokken en kommen verzamelt, is het belangrijk om veilige opslagruimtes voor deze spullen te hebben.

Wat is de ideale kleur voor in de keuken?

Voor de keukenmuren is de belangrijkste aanbeveling om zeer lichte kleuren te gebruiken, zoals wit of beige. Deze kleuren maken de omgeving lichter en benadrukken de netheid en eenvoud van de omgeving.

Maar maak je geen zorgen, je kunt kleur gebruiken in decoratieve details en je keukengerei. Rood, geel, paars en blauw kunnen worden gebruikt als kleur- en lichtpunten in de omgeving.

Houd er rekening mee dat dit slechts tips zijn. Niets weerhoud je ervan om krachtige kleuren op jouw muur aan te brengen en je op lichtere voorwerpen te concentreren. Of investeer zelfs in gedurfdere combinaties, met krachtige kleuren in dialoog.

Wat is de beste verlichting voor in de keuken?

Keukenverlichting is essentieel voor deze ruimte, dus het is ideaal om de ramen en gordijnen de hele dag open te houden. Daarnaast kun je het beste investeren in felle verlichting, met fluorescerend wit licht, waardoor de omgeving lichter wordt en je makkelijker elk hoekje de hele dag door kunt zien.

Keukeninrichting vraagt ​​om kasten en planken

Het is belangrijk om bij de inrichting van je keuken te denken aan een goede structuur van kasten of planken, omdat deze je dagelijkse leven gemakkelijker zullen maken. Het is belangrijk om een ​​goede structuur te hebben om de spullen op te bergen die je niet vaak gebruikt, evenals items die speciale zorg nodig hebben.

Bovendien heeft voedsel een goede kast nodig om het te beschermen tegen overmatig licht en vochtigheid. Uiteindelijk kun je er nooit teveel hebben. Het is echter ook belangrijk om de structuur van jouw keuken te begrijpen, zodat kasten niet het gevoel van een kleinere ruimte creëren.

De keuken is een ruimte voor circulatie, bereiding van maaltijden en veel huishoudelijke activiteiten, dus dit moet een ruimte van zorg en genegenheid zijn. Investeer in bloemen, afbeeldingen, symbolische magneten en andere items die emotionele waarde hebben voor jou en jouw gezin.

Het inrichten van de keuken transformeert hem ook in een zorgruimte, daarmee voel je de positieve impact op verschillende aspecten van je dagelijks leven.

Welkom bij whirlpool, ontworpen voor jouw welzijn