De meest rustgevende verfkleuren voor je huis en hoe je ze kiest

Artikel in: Lifestyle - september 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
De meest rustgevende verfkleuren voor je huis en hoe je ze kiest
Gerelateerde technologie:
AutoDose voor wasmachines
Ontdek meer

Leestijd: 2 minuten

De invloed van kleur op onze gemoedstoestand

Kleur speelt een belangrijke rol in onze geest en ons lichaam, ze kunnen de bloeddruk verlagen en ons ontstressen door onze ademhaling te vertragen. Het is daarom bijzonder belangrijk om ons thuis te concentreren op het creëren van ruimtes die ons een goed gevoel geven. Of we ons nu opgewekt en energiek willen voelen of kalm en gefocust, de kleuren die we kiezen, hebben een directe invloed op ons welzijn. Kleur- en designpsychologie-specialist Karen Haller zegt ..."de psychologie van kleur is grotendeels onbewust. Het laat ons iets voelen zonder dat we het weten".
Als je denkt aan die keer dat je een spa of rustige ruimte hebt bezocht, was je je er misschien niet van bewust, maar de kleuren zullen zacht en rustig zijn om je te laten ontspannen. Of, als je denkt aan een binnenspeeltuin voor kinderen, deze zal gedurfd en helder zijn om plezier en opwinding te stimuleren. Het is daarom belangrijk dat we even de tijd nemen om na te denken over hoe we ons thuis willen voelen en ons omringen met kleuren die dat gevoel bevorderen.

5 tips om kleuren te kiezen die rust geven

Onze huizen zijn onze veilige haven om het externe geluid na een drukke dag buiten te sluiten. We willen ons ontstressen en in een huis zijn dat ons in evenwicht houdt ten opzichte van de hectische stress van het leven, maar hoe weten we welke kleuren hier het beste voor zijn en waarom? Hier zijn mijn 5 beste tips voor het kiezen van een rustgevend kleurenpalet:

  1. Kies kleuren die direct met de natuur te maken hebben. Denk aan kleuren die van nature in de buitenwereld voorkomen, zoals blauw, groen en aardse warme neutrale tinten. De natuur kalmeert, dus als we dit in onze huizen weerspiegelen, zullen we ons ontspannen voelen.
  2. Blauwe slaapkamers. Een zacht blauwe kleur in de slaapkamer doet ons denken aan een rustige lucht of kalmerende oceanen en zal rustgevend aanvoelen om een ​​goede nachtrust te bevorderen.
  3. Groen staat voor balans, gezondheid en welzijn. Het is perfect om een ​​rustgevend thuiskantoor te creëren dat ons herinnert aan rustgevende buitenruimtes. Kies warm, zacht saliegroen in plaats van levendig limoen- of donker olijfgroen.
  4. Neutrale kleuren zoals warm wit kunnen ons een gecentreerd gevoel geven. Wit kan een ruimte opener, ruimer en daardoor overzichtelijker maken. Perfect als we een drukke geest hebben die balans nodig heeft. Vermijd echter briljant wit omdat dit geen pigment heeft en hard kan aanvoelen voor het oog.
  5. Wat zit er in je kledingkast? Als je niet zeker weet welke kleuren je een goed gevoel geven, kijk dan eens naar wat je draagt. We dragen van nature kleuren die ons een gelukkig gevoel geven en dit is een geweldige plek om te beginnen als je kleuren voor je huis probeert te begrijpen.

Als wonen in een kalme en rustige ruimte je doel is, dan zullen deze tips je helpen om je huis te transformeren. Vergeet echter niet dat kleur nog maar het begin is, voeg lagen textuur en geur toe met kaarsen en diffusers om al je zintuigen te prikkelen voor een compleet welzijn.

Ben je klaar om te ontspannen?


Welkom bij Whirlpool, waar welzijn thuis begint
Artikel geschreven voor Whirlpool door Karie Seidler, interieur designer

Gerelateerde technologie:
AutoDose voor wasmachines
De wasmachine krijgt precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter waardoor kleding en kleuren beschermd worden tegen slijtage door overmatig gebruik van wasmiddel.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
AutoDose voor wasmachines
De wasmachine krijgt precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter waardoor kleding en kleuren beschermd worden tegen slijtage door overmatig gebruik van wasmiddel.
Ontdek meer