Boeketten van gedroogde bloemen: oude bloemsierkunst herboren als een doe-het-zelf antistressmethode

Artikel in: Lifestyle - mei 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Vrouw hangt zelfgemaakte gedroogde bloemboeketten op
Gerelateerde technologie:
CrispFry technologie van de magnetron
Ontdek meer

Leestijd: 3 minuten

Veelzijdige en opvallende droogbloemen boeketten zijn een uniek en bijzonder element onder de eindeloze voorstellen voor hedendaagse woondecoratie. Waarom? Omdat ze mooi zijn om naar te kijken en enorm ontspannend om te maken!

Vanuit de tuin of het terras, schoonheid en rust voor jou en je huis

Het kiezen van droogbloemen en het maken van de meest geschikte combinaties is een creatieve, vredige en diep rustgevende activiteit. Waar te beginnen?

Voor dit soort boeketten kun je bloemen gebruiken die je zelf gekweekt hebt in de tuin of op het terras: het geeft voldoening om ze langer te bewaren (en te bewonderen!)
Heb je geen groene vingers? Maak je geen zorgen: je hoeft alleen maar de reeds gedroogde materialen te pakken te krijgen en je creativiteit de vrije loop te laten bij het combineren van bloemen, twijgen en bladeren.

In harmonie met de natuur, in harmonie met de plek waar je woont

In beide gevallen houdt het beoefenen van deze delicate kunst je meer verbonden met de natuur en in harmonie met de ruimtes in je huis. Het ontwerpen van een droogbloemstuk om zelfs de meest verborgen hoekjes op te fleuren, geeft je vreugde, ontspanning en voldoening.

De gouden regel voor stijl? Kies bloemen in delicate en neutrale tinten. Of, aan de andere kant, als je indruk wilt maken en een wow-effect wilt nastreven, kies dan voor tinten die doen denken aan de kleuren van de kamer waarin de compositie wordt geplaatst.

Niet alleen bloemen (zelfs artisjokken zijn welkom!)

Wie van ons heeft nog nooit de sensatie ervaren van het drogen van een roos tussen de pagina's van een boek? Rozen en hortensia's behoren nog steeds tot de grote protagonisten van droogbloem boeketten.
Maar de laatste tijd hebben meer exotische en bijzondere planten hun intrede gedaan in de meest creatieve boeketten. Een paar voorbeelden? Katoen bloemen en eucalyptus.

Het is ook erg in de mode om geurige kruiden in de arrangementen op te nemen, die ook na het drogen hun geur behouden. Je kunt ook citrusvruchten gebruiken en, als je zin hebt om te experimenteren, zelfs gedroogde mooie artisjokken.

Laten we de natuur omlijsten met schilderijen van droogbloemen!

Als je op zoek bent naar iets creatievers kun je bloemen drogen en in een lijst plaatsen. Deze voegen een voortreffelijke sfeer toe aan kamers en het is een geweldige manier om een ontspannende middag door te brengen om stress te verlichten.

Traditioneel worden deze composities gemaakt door bloemen te plaatsen (maar ook bladeren en individuele bloembladen) op een basis van stevig karton, rijstpapier of stof om in een frame te plaatsen.
Je kunt ook unieke transparante glazen lijsten gebruiken om bloemen en bladeren te schikken. Eenmaal klaar en aan de muur gehangen, lijkt de compositie te zweven en de kamer te vullen met een prachtige lichtheid!

Een pot vol bloemen of één tak laten domineren in een vaas?

Heb je er ooit aan gedacht om je badkamer te decoreren door kleine glazen potten gevuld met bloemblaadjes, takjes, bloemen of gedroogde knoppen op een plank te plaatsen?

Het is gemakkelijk om te doen, maar het effect is echt opvallend.
Of probeer eens een paar takken van katoenen bloemen in een grote transparante vaas: een essentiële maar zeer elegante compositie om neer te zetten en erg leuk om op te zetten. In feite lijkt het kiezen van de vormen en het aanpassen van de lengtes van de takken misschien een triviale activiteit, maar integendeel, het is diep ontspannend en bevredigend.

Hangende slingers: een groenblijvende plant om opnieuw te bezoeken

Doen naaldbomenslingers die aan je deur hangen meteen aan kerst denken? Ze roepen inderdaad meteen een feestelijke sfeer op. Tegenwoordig zijn ze echter een trend in huisdecoratie die elk moment van het jaar begeleidt.

Ideeën voor een eigentijdse slinger? Voeg elementen toe (of vervang) zoals gedroogde citrusvruchten, korenaren of bloemen voor bessen, dennenappels en dennentakken of probeer een slinger van bloemen en bladeren te maken met een kleurverloop... misschien een regenboogeffect!

 

Door thuis een paar handgemaakte droogbloemen boeketten te maken kun je wat tijd besteden aan het creatief verfraaien van je woonruimtes met een vleugje fantasierijk design.

Ben je klaar om nieuwe boeketten van verwarmende rust samen te stellen?

Welkom bij Whirlpool, wij zijn er voor jouw welzijn.

Gerelateerde technologie:
CrispFry technologie van de magnetron
De CrispFry-functie is een unieke manier om krokant te frituren met weinig of geen olie. Het maakt eten lekker en gezond, en het is ook nog een creatieve manier om bloemen te drogen!
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
CrispFry technologie van de magnetron
De CrispFry-functie is een unieke manier om krokant te frituren met weinig of geen olie. Het maakt eten lekker en gezond, en het is ook nog een creatieve manier om bloemen te drogen!
Ontdek meer