Breng de natuur dichtbij met kamerplanten

Artikel in: Lifestyle - mei 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Vrouw laat haar beste kamerplanten zien
Gerelateerde technologie:
De Flexi Side-technologie van kookplaten
Ontdek meer

Leestijd: 2 minuten

We worden rustig wanneer we naar ze kijken en voor ze zorgen vult ons met voldoening: planten zijn een waardevolle hulpbron voor het welzijn van het huiselijk leven. Hun aanwezigheid is goed voor ons en geeft schoonheid en persoonlijkheid aan de hoeken, balkons en kamers van ons huis. Hier zijn enkele groene trends voor huishoudelijke ruimtes, met enkele ongebruikelijke ideeën.

Moestuin binnen: het plezier van het laten groeien van gezond voedsel

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd geraakt in het kweken van planten die er goed uitzien en ook goed smaken, groente kweken op de vensterbanken en balkons en in de kamers van hun huis.

Als je ramen hebt die vele uren per dag aan licht worden blootgesteld kun je chilipepers en sla kweken die met hun prachtige, decoratieve, groene bladeren in hun potten pronken. Wanneer ze niet genoeg licht hebben kunnen kwekers gebruik maken van speciale, gemakkelijk verkrijgbare lampen.

Hydrocultuur: wanneer planten groeien zonder aarde

Hydrocultuur is niet zomaar een trend maar een natuurlijke kweektechniek die zowel voor sier- als eetbare planten kan worden ingezet. Hydrocultuur maakt geen gebruik van aarde, maar de wortels groeien op een klei-, stro- of vezelsubstraat of worden direct ondergedompeld in water dat met voedingsstoffen verrijkt is. Moderne hydrocultuur is vaak afhankelijk van potten, lampen en speciale technologie. Toch zijn planten als Anthurium makkelijk te verzorgen met een simpele DIY hydrocultuur methode: de wortels in een glazen pot is een erg indrukwekkend gezicht.

Een jungle in huis: groene ruimtes met kamerplanten

De indoor jungle is één van de fascinerende trends voor kamerplanten omdat het ruimte geeft aan een weelderige en echt luxe uitstraling. Je kunt een ontzagwekkende woonomgeving creëren door veel potplanten van verschillende groottes te groeperen en te spelen met potten die aan de muren en het plafond hangen. Voor deze landschappelijke stijl is het alleen belangrijk dat je voor de planten kiest die het beste bij het licht van je kamer passen.

Muurtuin binnen: een stukje natuur dat onverwachts opduikt

Een muurtuin binnen (of een gedeelte van een muur) waar planten op groeien is altijd verrassend. Sommige mensen hangen zelf verschillende planken op waar ze potten op zetten, anderen kiezen voor stapelbare plantenbakken en weer anderen gebruiken het advies van gespecialiseerde hoveniers. Het mooie van een groene muur is dat het een beetje begroeiing brengt waar je het niet zou verwachten. Het resultaat is buitengewoon en zeer ontspannend.

Zentuin binnen: een idee uit Japan om weer in contact te komen met jezelf

Een Zentuin? Deze ziet er binnenshuis geweldig uit en is perfect voor een kelder of om een bepaalde nis te creëren, misschien om te observeren tijdens een meditatiesessie. Zand, rotsen, kiezels, planten en de andere elementen waaruit de tuin bestaat in de Japanse traditie, hebben een gelukbrengende betekenis en een beschermende functie. Het observeren van een Zen tuin maakt de geest vrij van gedachten en vult ons met rust.

 

Ben je klaar om de smaragdgroene schoonheid van planten te verwelkomen en je huis met rust te vullen?

Welkom bij Whirlpool, wij zijn er voor jouw welzijn.

Gerelateerde technologie:
De Flexi Side-technologie van kookplaten
Zet zoveel potten als je wilt in één ruimte! Flexi Side is heel flexibel en combineert kookzones zodat je in je huis genoeg ruimte overhoudt voor kamerplanten.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
De Flexi Side-technologie van kookplaten
Zet zoveel potten als je wilt in één ruimte! Flexi Side is heel flexibel en combineert kookzones zodat je in je huis genoeg ruimte overhoudt voor kamerplanten.
Ontdek meer