Waarom het Scandinavische design kan helpen om een drukke geest te ontspannen

Artikel in: Lifestyle - oktober 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Mevrouw die een kopje vasthoudt.
GERELATEERD PRODUCT:
Whirlpool W Collection Design
Ontdek meer

Leestijd: 2 minuten

De Scandinavische stijl is gericht op het verbinden van de functie van een huis met zijn vorm en design. De overtuiging is dat onze huizen zowel mooi als praktisch kunnen zijn zonder dat het te rommelig is. Onze huizen ademruimte geven en ze inrichten met tijdloze objecten helpt om een ​​drukke geest te kalmeren en een gevoel van rust te creëren.

Gebruik van lichte kleuren

Waar kwam de filosofie vandaan? Traditionele Scandinavische huizen waren vaak donker vanwege de lange winters, dus het was belangrijk om lichte kleuren toe te voegen om dit in balans te brengen. Historisch waren de huizen ook klein, dus er was behoefte aan simplistische, minimalistische meubels die niet te veel ruimte in beslag namen of het weinige licht dat er was absorbeerde. Sinds de Scandinavische designbeweging begon in de jaren 1950, heeft deze stijl zich enorm doorontwikkeld, waardoor het van een "trend" naar een volwaardige manier van leven is gegaan. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van deze stijl die zich identificeert met de natuur.

5 tips om een rustgevend huis te creëren in Scandinavische stijl

Een mooie stijl combineren met eenvoud en bruikbaarheid zijn vandaag de dag nog steeds belangrijkste elementen om een ​​huis te creëren dat een positieve invloed heeft op ons welzijn. Wie zou niet de voordeur willen sluiten en meteen tot rust komen? Hier zijn mijn top 5 tips om aan de slag:

 

  1. Gebruik gedempte kleuren. Gebruik zachte, warme, neutrale tinten zoals wit, grijs en beige om het natuurlijke licht in jouw huis te optimaliseren. Het benutten van dit licht is belangrijk om thuis welzijn te creëren door middel van ontspanning.
  2. Denk aan natuurlijk, licht hout. Verbind de binnenkant van je huis met de buitenlucht met natuurlijk hout zoals beuken, essen en lichte eiken. Deze link is belangrijk om een ​​rustgevende omgeving te creëren en een neutraal kleurenpalet op te warmen.
  3.  Selecteer tijdloze vormen en stijlen. Scandinavisch design focust zich op het kopen van duurzame meubels met taps toelopende poten en subtiele rondingen. Deze organische, zachtere vormen zijn aangenamer voor onze ogen dan harde, botte lijnen en zullen nooit uit de mode raken. Als je kunt, investeer dan in een pronkstuk dat als middelpunt in een kamer kan dienen, denk aan een prachtige stoel, want er zijn hier zoveel opties.
  4. Focus op overzichtelijke ruimtes, minder is meer. Strakke, eenvoudige lijnen zijn de handelsmerken van deze ontwerpstijl. Met drukke levens moeten onze huizen het tegenovergestelde gevoel geven en een meer minimale benadering kan helpen om te ontspannen en de stress te verminderen. Leg de focus op meubels in een lichtere stijl, plaats een paar accessoires in de ruimte en vermijd forse meubels en overvolle oppervlakken.
  5.  Het belang van textuur. Met een meer minimale en overzichtelijke ruimte moet je rekening houden met textuur om warmte en comfort toe te voegen. Zonder dit kan jouw huis een beetje koud en ongastvrij aanvoelen. Combineer je bank en bed met kussens van verschillende materialen en een deken, maar houd je aan de gedempte kleuren hierboven, zodat de kamer samenhangend aanvoelt. Voeg een vloerkleed toe aan houten vloeren om geluid te absorberen en je dat behaaglijke gevoel onder de voeten te geven.

Scandinavisch design kan echt helpen met je welzijn thuis, het is een kalmerende, minimalistische stijl die je geest tot rust brengt na een drukke dag. Ben je klaar om de Scandinavische look te omarmen?

Welkom bij Whirlpool, waar welzijn thuis begint


Artikel geschreven voor Whirlpool door Katie Seidler, interieurontwerper

GERELATEERD PRODUCT:
Whirlpool W Collection Design
De apparaten uit de W Collection combineren een fraaie uitstraling met minimalistische, eigentijdse esthetiek en de meest geavanceerde technologie voor uitstekende prestaties.
Ontdek meer
GERELATEERD PRODUCT:
Whirlpool W Collection Design
De apparaten uit de W Collection combineren een fraaie uitstraling met minimalistische, eigentijdse esthetiek en de meest geavanceerde technologie voor uitstekende prestaties.
Ontdek meer