Eefje's Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

  • Kopiëren naar bureaublad
Eefje's Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges main image
Gerelateerde technologie:
Crisp magnetron
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
1 personen
Recept gecreëerd door
Eefje
Eefje's Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Plakjes (diepvries) bladerdeeg, rond uitgestoken 9-10 cm 4
  • Groene asperge tips 100 gram
  • Tomaten 2 takjes
  • Burrata  1 bol
  • Avocado 100 gram
  • Verse pesto 1 eetlepel
  • Limoensap 1 eetlepel
  • Pijnboompitten  1,5 eetlepel
  • Geklutst ei om het bladerdeeg mee in te smeren (optioneel) 1
  • Peper & zout snuf
  • Gemengde sla naar keus 75 gram
  • Olijfolie 1/2 eetlepel
  • Balsamico azijn 1 eetlepel
  • Suiker 1 theelepel
  • Knoflookpoeder Mespuntje

Beschrijving

1. Haal eerst het bladerdeeg uit de vriezer en leg op het aanrecht om te laten ontdooien. Strooi de pijnboompitten op de Crisp plaat en zet deze in de oven op de P1 stand voor ongeveer 5 minuten. Schud na 3 minuten even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
2. Steek dan het bladerdeeg uit met een ronde steker en prik er met een vork flink veel gaatjes in. Smeer in met een dun laagje geklutst ei.
3. Wanneer de pijnboompitten lichtbruin zijn haal je ze van de plaat. Leg hier nu de bladerdeeg plakken op en schuif terug in de oven. Zet de timer op 7 minuten.
4. In de tussentijd dat de bladerdeeg aan het bakken is snijd je de onderkant van de asperge tips af (dit mag weg). Doe deze in een kommetje en meng met een el olijfolie, peper en zout naar smaak. Besprenkel de takjes tomaten ook met wat olie. Als het bladerdeeg van de plaat is zet je hier de tomaatjes op en de groene asperge tips*. Schuif deze plaat voor 5 minuten in de oven, wederom op de duel Crisp P1 stand. 
5. In de tussentijd roer je de olijfolie, suiker, knoflookpoeder en balsamico azijn door elkaar. Dit meng je door de sla. Ook pureer je de avocado met het limoensap en de pesto. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout. 
6. Nu zijn alle elementen voor het gerecht klaar en kun je het bord opmaken. Leg er eerst een rondje bladerdeeg op en besmeer deze met de avocado. Leg hierop de groene asperge tips gevolgd door nog een bladerdeeg rondje.
7. Scheur dan een bol burrata tweeën. Hier weer de helft van leg je op het bladerdeeg en de andere helft (een kwart dus) scheur je in stukjes voor over de salade. Zet dan de tomaatjes erop en strooi de pijnboompitten eroverheen. Maak af met een mooi takje basilicum. Eet smakelijk!
Crisp magnetron

Gerelateerde technologie:

Crisp magnetron

Met de Crisp-functionaliteit geef je je voedingsmiddelen een knapperige en gouden buitenkant.
Gerelateerde recepten