Francine's Ricotta cake met Crisptechnologie

  • Kopiëren naar bureaublad
Francine's Ricotta cake met Crisptechnologie main image
Gerelateerde technologie:
Crisp magnetron
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
5 Minuten
Kooktijd
12 Minuten
Porties
2 personen
Recept gecreëerd door
Francine Lankamp
Francine's Ricotta cake met Crisptechnologie ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Roomboter 100 gram
  • Kristalsuiker 200 gram
  • Vanillesuiker 1 zakje
  • Eieren 3
  • Ricotta 250 gram
  • Tarwebloem (gezeefd) 175 gram
  • Bakpoeder 10 gram
  • Zomerfruit 1 Bakje

Beschrijving

1. Pak je Crisp taart schaal erbij en besmeer de binnenzijde met boter en "bebloem" hem dan.
2. In een mengkom doe je de boter, suiker en vanillesuiker, dan klop dit met je handmixer een aantal minuten tot het romig is
3. Daarna klop je één voor één de eieren erbij en daarna de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geheel tot een mooi beslag.
4. Schep het beslag in je Crispschaal en druk de vruchtjes voorzichtig in het beslag.
5. Zet de schaal in de combimagnetron en zet hem op Crispfunctie, zet de timer op 12 minuten.
6. Laat de cake daarna afkoelen voordat je hem uit de schaal kiept. Doe dat door een bord over de schaal te leggen en hem dan in één beweging om te draaien. Leg dan een ander bord op de cake en draai nogmaals zodat de bovenkant van de cake ook weer boven is.
7. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer eventueel met wat vanille-ijs erbij.
8. Heerlijk happen!
Crisp magnetron

Gerelateerde technologie:

Crisp magnetron

Met de Crisp-functionaliteit geef je je voedingsmiddelen een knapperige en gouden buitenkant.

Gerelateerde recepten