Havermoutkoekjes

  • Kopiëren naar bureaublad
Havermoutkoekjes main image
Gerelateerde technologie:
Crisp magnetron
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
15 Minuten
Kooktijd
7 Minuten
Porties
4 personen
Havermoutkoekjes ingredients
Vegetarisch

Ingrediënten

  • Boter of margarine 50 g
  • Havermout 25 g
  • Bloem 55 g
  • Suiker 65 g
  • Bakpoeder 1 sneufje
  • Créme 1 theelepel
  • Stroop 3-4 theelepels
  • Bak papier -

Beschrijving

1. Smelt de boter in een afgedekte magnetronbestendige schaal op 350 W gedurende 1½ tot 2 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en roer voorzichtig, totdat er glad beslag ontstaat.
2. Knip 3 cirkels uit een vel bakpapier, met dezelfde diameter als de crisp® plaat.
3. Verdeel het mengsel in 3 gelijke porties en maak 6 ballen per portie. Leg het bakpapier op de crisp® plaat en verdeel de 6 ballen daarop. Bak met de crisp® functie gedurende 3-4 minuten, tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
4. Verwijder het papier met de koekjes uit de crisp® plaat en laat ze afkoelen op een vlakke ondergrond.
5. Herhaal dit voor de tweede en derde partij koekjes op dezelfde manier, maar verminder de baktijd met 1 minuut.
Crisp magnetron

Gerelateerde technologie:

Crisp magnetron

Met de Crisp-functionaliteit geef je je voedingsmiddelen een knapperige en gouden buitenkant.

Gerelateerde recepten