Marike's Glutenvrije pizza met burrata en parmaham

  • Kopiëren naar bureaublad
Marike's Glutenvrije pizza met burrata en parmaham main image
Gerelateerde technologie:
Crisp magnetron
Ontdek meer
Moeilijkheid
Makkelijk
Voorbereiding
10 Minuten
Kooktijd
8 Minuten
Porties
1 personen
Recept gecreëerd door
Marike Bol
Marike's Glutenvrije pizza met burrata en parmaham ingredients
Omnivoor

Ingrediënten

  • Zoete aardappel- geschild en in blokjes gesneden 150 gram
  • Volkoren rijstmeel- of glutenvrij havermeel 125 gram
  • Tapiocameel – of arrowroot 30 gram
  • Psylliumvezels 6 gram
  • Bakpoeder 1 theelepel
  • Ei met water 1 ei en 2.5 eetlepel water
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Zout Snufje
  • Tomatensaus of pastasaus 100 gram
  • Burrata 1 bol
  • Parmaham 100 gram
  • Zongedroogde tomaatjes 8
  • Blaadjes verse basilicum 16 gram

Beschrijving

1. Stoom de zoete aardappel in zo’n 10 minuten zacht en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
2. Prak ze met een vork tot puree en voeg de melen toe samen met de psylliumvezels. Voeg vervolgens het bakpoeder, zout, olijfolie en het ei of eivervanger toe.
3. Kneed dit tot een soepel deeg. Het deeg kan nog wat plakkerig zijn, laat het dan zo’n 10 minuutjes staan in de koelkast. De psylliumvezels hebben tijd nodig om het vocht op te nemen.
4. Maak twee bakpapiertjes nat. Plaats op één bakpapier de bol deeg op en dek af met het andere bakpapier. Rol met een deegroller of fles een mooie pizza van het deeg. Maak deze niet te dik maar ook niet te dun. Trek het velletje bakpapier.
5. Verdeel tomatensaus over de pizzabodem en verdeel hier jouw favoriete toppings overheen. Bak de pizza zo’n 8 minuten met de Crispfunctie. Top de pizza af met verse basilicum én GENIET!
Crisp magnetron

Gerelateerde technologie:

Crisp magnetron

Met de Crisp-functionaliteit geef je je voedingsmiddelen een knapperige en gouden buitenkant.
Gerelateerde recepten