Sobanoedels zijn een echte verzameling van verschillende sensaties, vanaf hun bereiding. Ze zijn gemaakt van boekweitdeeg, vaak met de hand bewerkt met lange deegrollers om de karakteristieke noedels te verkrijgen die kunnen worden gecombineerd met oneindig veel recepten, bijna altijd op basis van groenten. De bereiding van dit recept gaat gepaard met diverse handelingen: schillen, snijden, hakken, snijden, bruinen en koken komen allemaal voorbij op weg naar een zeer smakelijke bereiding op basis van groenten en transformeren het in een authentieke kookervaring.
Vegetarisch
Pescotarisch
Omnivoor
Ingrediënten
Sobanoedels 300 gram
Wortelen 100 gram
Daikon 100 gram
Lente-ui 70 gram
Gember 30 gram
Koriander 1 bosje
Sojasaus 50 milliliter
Rijstazijn 20 milliliter
Zonnebloemolie 4 eetlepels
Limoen 1
Beschrijving
1. Schil de wortel en de daikon
2. Snijd ze samen met de bosui in dunne reepjes
3. Kras het oppervlak van de gember
1.
2.
3.
4. Rasp de gember
5. Zet de pan op de inductiekookplaat en zet deze op vermogensniveau 8
6. Voeg de groenten toe en bak een paar minuten mee
4.
5.
6.
7. Maak de groenten nat met de soja- en rijstazijn en laat het verdampen
8. Plaats ondertussen de pan met het water op de kookplaat en selecteer de automatische kookfunctie
9. Dompel de noedels in het water en breng ze aan de kook
7.
8.
9.
10. Giet de noedels af met een keukentang en doe ze in de pan met de groenten
11. Roer goed door op het vuur
12. Stel de automatische warmhoudfunctie in en laat de noedels rusten
10.
11.
12.
13. Haal de limoen uit de koelkast en snijd hem in partjes
14. Hak de koriander grof
15. Serveer de noodles met koriander en partjes limoen
13.
14.
15.
Gerelateerd product:
Inductiekookplaten
Wij bieden een brede keuze aan inductiekookplaten voor intuïtief en moeiteloos koken.