Duurzaamheid? Bloei binnen de muren van je huis!

Artikel in: Inspirerende tips - mei 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Waterzuinige wasmachine
Gerelateerde technologie:
Steam Refresh technologie voor wasmachines
Ontdek meer

Leestijd: 3 minuten

Milieubewustzijn, harmonie en vermindering van het overbodige. Dit zijn de pijlers van een huis (en een leven) dat de aarde en haar hulpbronnen respecteert. Het elimineren van afval en het verminderen van onnodige consumptie, binnen en buiten het huis, is essentieel om duurzaamheid te bevorderen en de hulpbronnen van de planeet te beschermen. Tegelijkertijd helpt het verwijderen van het overbodige je ook om de juiste ruimte te vinden voor jezelf en je behoeften, zoals comfort en welzijn in huis.

Voedselverspilling verminderen is mogelijk

Volgens schattingen van de Europese Commissie wordt jaarlijks 88 miljoen ton voedselverspilling geproduceerd, met een grote impact op de CO2-uitstoot. Maar je kunt voedselverspilling tegengaan door aandacht te besteden aan je dagelijkse handelingen, zoals het controleren van de voedseletiketten en ervoor zorgen dat je eerst de bijna verlopen producten consumeert.
Er zijn veel dingen om in gedachten te houden en zelfs de meest voorzichtige persoon kan soms afgeleid worden. Daarom kan de juiste technologie een aanvulling zijn op goede gewoonten en het leven gemakkelijker en heilzamer maken.

Met de juiste technologie is duurzaamheid eenvoudig

Het verbruik verminderen betekent niet dat je het welzijn opgeeft: je moet altijd de beschikbare middelen optimaal benutten.
Bij Whirlpool zijn we ons ervan bewust dat het besparen van energie en water en het verminderen van alle soorten afval tegenwoordig tot de prioriteiten van een duurzaam leven behoren, net zoals het zoeken naar comfort en rust in huis. Daarom ontwerpen we apparaten die gebruikmaken van geavanceerde technologieën om de groene transitie in je huis te vergemakkelijken en je op een praktische, comfortabele en efficiënte manier te begeleiden in je dagelijks leven.

Fresh Box+ en 6TH SENSE Fresh Control: bondgenoten tegen voedselverspilling

Zo optimaliseert de Fresh Box+ technologie in Whirlpool koelkasten de bewaring van groenten en fruit tot wel 15 dagen (1). Hoe? Door je toe te staan de vochtigheidsgraad in het compartiment aan te passen aan de inhoud ervan. Zo blijven de eigenschappen van fruit en groenten langer optimaal vers.

Om een efficiëntere bewaring van voedsel te ondersteunen, heeft Whirlpool ook het 6TH SENSE Fresh Control-systeem gecreëerd, dat automatisch ingrijpt om de ideale temperatuur in de koelkast te herstellen na plotselinge veranderingen (bijvoorbeeld het openen van een deur en/of het laden van de koelkast). Dit helpt bij het handhaven van een optimale omgeving om voedsel langer vers te houden.

Water besparen: een onbetaalbare hulpbron

Je hebt waarschijnlijk al de goede gewoonte om niet lang onder de douche te staan ​​en de kraan dicht te draaien als je je tanden poetst of scheert. Door deze acties kun je tot 6 liter water per minuut besparen.

Hoe kun je verder thuis water besparen?
Raak gewend aan het plannen van je was en afwassen met volle lading en geef de voorkeur aan ECO-wasprogramma's.
Houd je systemen in de gaten en probeer lekkende kranen en afvoeren zo snel mogelijk te repareren.
Ook hier is technologie van onschatbare waarde om het waterbeheer thuis te vereenvoudigen. De Water Save-technologie in de Supreme Silence-wasmachine is bijvoorbeeld ontworpen om buitengewone waterbesparingen thuis te garanderen: tot -59% (2) van het waterverbruik in elke cyclus (-38 liter per wasbeurt). Hoe werkt het? De recirculatiepomp wordt geactiveerd tijdens de spoelfase: perfecte spoelresultaten worden bereikt door water rechtstreeks op het wasgoed te sproeien in plaats van de trommel te vullen. Op deze manier is het mogelijk om minder water te gebruiken en uitstekende spoelresultaten te garanderen zonder zeepresten.

De ideale was: geen afval, maximale frisheid met Autodose en Steam Refresh

Whirlpool heeft ook de 6TH SENSE-technologie toegepast op Supreme Silence-wasmachines.
Je laadt de wasmachine in en een uitgekiend sensorsysteem doet de rest. Deze technologie detecteert autonoom de hoeveelheid wasgoed en berekent de benodigde hoeveelheid water.

Het resultaat? Tot 45% energie en 60% water bespaard (3) bij elke wasbeurt, waardoor je nog steeds de optimale wasprestaties garandeert. Bovendien is het ook mogelijk om de vervuiling te verminderen dankzij de Autodose-functie. Het detecteert de optimale hoeveelheid wasmiddel die nodig is voor elke wasbeurt om overconsumptie te voorkomen. Op deze manier maakt het elke wasbeurt kostenefficiënter en elimineert het het risico dat er wasmiddelresten op de kleding achterblijven. Bij elke wasbeurt bespaar je 30% wasmiddel (4): geniet van tot 26 perfecte wasbeurten (5) zonder bijvullen!

En wat als de kleding gedragen zijn maar nog niet echt gewassen hoeven te worden?

Het Steam Refresh-programma gebruikt alleen stoom (in plaats van de tientallen liters water die nodig zijn voor een normale wasbeurt) en duurt slechts 20 minuten. Hoe werkt het?

De wasmachine met laag waterverbruik genereert een stoomstroom die de vezels binnendringt en onaangename geuren en vouwen (6) in de kleding verwijdert, met een drastisch verminderd verbruik.

 

 

En jij, ben je klaar om afval te verminderen en duurzaam comfort in je routine te introduceren?

Welkom bij Whirlpool, wij zijn er voor jouw welzijn

(1) Gebaseerd op gewichtsverlies en uiterlijk, rekening houdend met gewone groenten en fruit. Interne testen.

(2) Getest op volledige lading 45 min, katoen, gemengd en ECO 40-60 cycli met en zonder WaterSave en 6th Sense | korte versie: *Getest op ECO 40-60 cyclus met en zonder WaterSave en 6th Sense.

(3) Getest met katoen op Eco 40-60 en katoenprogramma's op 40°, met vs zonder 6TH Sense, de besparing hangt af van het gebruikte programma en het type lading. Alleen geldig voor de modellen in energieklasse A.

(4) Vergeleken met recodosering van de meeste verkochte (geconcentreerde) vloeibare wasmiddelen.

(5) Gebruik van een tank voor vloeibaar wasmiddel met een lading van 5 kg (normatieve lading katoen volgens IEC 60456-norm) en een wasmiddelconcentratie van 4X (Mid 20<ml<35).

(6) Resultaten kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden van de stoffen.

Gerelateerde technologie:
Steam Refresh technologie voor wasmachines
Bespaar water, tijd en energie met SteamRefresh technologie die de frisheid van je kledingstukken regenereert en onnodig wassen voorkomt. Met minder dan twee glazen water en in slechts 20 minuten.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
Steam Refresh technologie voor wasmachines
Bespaar water, tijd en energie met SteamRefresh technologie die de frisheid van je kledingstukken regenereert en onnodig wassen voorkomt. Met minder dan twee glazen water en in slechts 20 minuten.
Ontdek meer