Thuis lezen en muziek luisteren: kostbare me-time voor jezelf

Artikel in: Me time - mei 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Thuis lezen en muziek luisteren: kostbare me-time voor jezelf
Gerelateerde technologie:
NaturalDry technologie van de vaatwasser
Ontdek meer

Leestijd: 3 minuten

Thuis is ook de ideale ruimte om de geest te ontwikkelen door plezierige activiteiten zoals muziek en lezen. Maakt het lezen van boeken en het luisteren naar muziek al deel uit van je dagelijkse routine? Of besteed je hier nog geen tijd aan? Hier zijn enkele goede redenen om ze in je routine op te nemen (of te houden): het is het waard!

Waarom is thuis lezen en naar muziek luisteren ideaal voor ontspanning?

Tijd voor jezelf nemen is essentieel, al lijkt het soms een onmogelijke missie om echt uit te schakelen en te genieten van je huis. Maar thuis lezen en naar muziek luisteren kan helpen om op een prettige en soms zelfs verrassende manier tot rust te komen. Hoe?
Enerzijds voegen ze een vleugje energie en verwondering toe aan de uren van ontspanning thuis, anderzijds weten ze ons ook in contact te brengen met het meest authentieke en meest diepgaande deel van onszelf.
Ja, muziek en boeken hebben deze dubbele kracht: ze brengen een opgewekte lichtheid in het dagelijks leven, waardoor het schittert met een nieuw, bijzonder bewustzijn.

Laten we proberen te begrijpen waarom het luisteren naar muziek en lezen belangrijk is voor je dagelijkse routine.

Het zijn effectieve culturele stressverlichters

Zowel het luisteren naar muziek en lezen vermindert stress. Wanneer je een half uurtje naar je favoriete muziek luistert of wegduikt in een goed boek zal je stressniveau snel verlagen. Neem daarom wanneer je thuis komt wat tijd om te ontspannen door naar je favoriete muziek te luisteren en doe zo nieuwe energie op om je te helpen bij het bereiden van een geweldig diner. En weet je wat je na het eten kunt doen terwijl je wacht tot de vaatwasser klaar is met wassen?
Geniet van een goed boek - het zal je helpen ontspannen en je helpen om rustig in slaap te vallen wanneer het bedtijd is.

Ze activeren empathie en zelfreflectie

Lezen, vooral van fictie, helpt bij het ontwikkelen van empathie (het beroemde vermogen om jezelf in andermans schoenen te verplaatsen!). Het is ook een geweldige manier om te leren naar binnen te kijken en onszelf beter te leren kennen.
Luisteren naar de liedjes van begaafde singer-songwriters, artiesten en bands helpt ook bij zelfreflectie.

Heb je ooit een roman gelezen of naar de woorden van een lied geluisterd en gedacht: "Hé, heeft hij het nou over mij?".

Dat klopt: dankzij fictie en liedjes kunnen we verhalen, personages en zinnen tegenkomen waarin we onszelf kunnen herkennen, die ons inspireren en die ons zelfs helpen om rustiger te leven, net als de meest bekende handleidingen voor persoonlijke groei.
Kruip lekker op de bank, doe je oordopjes in of dompel jezelf onder in de pagina's van een verhaal - misschien kom je er gewoon beter uit!

Ze geven ruimte aan vrijheid en verkenning

Bij het kiezen van iets om naar te luisteren of te lezen kun je 100% genieten van je eigen smaak en behoeften van het moment zonder compromissen. Je hoeft niemand anders te plezieren.
We zijn vrij om oude liefdes te herontdekken, zoals boeken of albums waar we vroeger van hielden, of om volledig nieuwe literaire genres en klanken te benaderen.

Er kan een onverwachte liefde langskomen.

Zelfs als je bijvoorbeeld niet zo van poëzie houdt, kun je getroffen worden door de Japanse Haiku. Of misschien kun je als rockliefhebber gefascineerd raken door de wellustige charmes van bossa nova en jazz (tip: als je dicht bij deze geluiden wilt komen, speel ze dan op de achtergrond tijdens het koken - ze zijn geweldig voor creatieve momenten bij het fornuis!).

 

 

Boeken en muziek zijn onschatbare bondgenoten om "het stof van ons dagelijks leven te schudden". Ze bieden nieuwe inzichten zonder dat je je woonkamer verlaat.
Hou je van fysieke objecten? Boeken en platen zullen verder uiteindelijk een integraal onderdeel van je inrichting worden, waardoor je huis nog comfortabeler en unieker wordt.

Ben je klaar om de heerlijke touch van muziek en boeken toe te voegen aan de momenten die je aan jezelf wilt wijden?

Welkom bij Whirlpool, wij zijn er voor jouw welzijn.

Gerelateerde technologie:
NaturalDry technologie van de vaatwasser
Met de NaturalDry technologie kun je zonder gestoord te worden genieten van je favoriete boek of liedje dankzij de automatische deuropening aan het einde van het programma. Dit zorgt voor een betere en natuurlijkere droging.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
NaturalDry technologie van de vaatwasser
Met de NaturalDry technologie kun je zonder gestoord te worden genieten van je favoriete boek of liedje dankzij de automatische deuropening aan het einde van het programma. Dit zorgt voor een betere en natuurlijkere droging.
Ontdek meer