Yoga, de herontdekte tijd van welzijn en innerlijke kracht

Artikel in: Me time - mei 2022
  • Kopiëren naar bureaublad
Vrouw doet yoga-oefeningen thuis
Gerelateerde technologie:
FlexiSpace technologie voor vaatwassers
Ontdek meer

Leestijd: 2 minuten

"Yoga kost geen tijd, yoga geeft tijd terug" is één van de meest geciteerde gezegdes van beoefenaars van deze oude discipline. Als je je afvraagt wat je kunt doen om voor je persoonlijke welzijn te zorgen, maar het gevoel hebt dat je dagen veel te druk zijn, kan "yoga" het antwoord zijn.

Iedereen heeft een lichaam. Iedereen kan thuis zelf yoga doen.

Het is een discipline die je overal en altijd kunt beoefenen. Je kunt zelf thuis yoga oefeningen doen, zoals miljoenen mensen wereldwijd.
Sommigen hebben een bepaalde ruimte aan deze activiteit gewijd en sommigen doen zelfs yoga in de badkamer: elke thuisomgeving, ook al is het maar tijdelijk stil, is geschikt voor dit doel.
Koop een yogamat en je hebt alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Asana's: lichaamshoudingen die de geest laten ademen

De oefeningen die de belangrijkste yogadisciplines bieden, worden asana's genoemd. Ze zijn door de eeuwen heen ontwikkeld om spirituele verandering te bevorderen en helpen miljoenen mensen om meer pragmatische doelen te bereiken, van het verbeteren van de lichaamsflexibiliteit tot het verlichten van stress.
Inderdaad, één van de oudste definities stelt yoga voor als 'de kunst om de geest tot rust te brengen'.

Dit diep kalmerende effect wordt mogelijk gemaakt door het concentratieniveau dat nodig is om de asana's uit te voeren. Elke beweging die tijdens een yogasessie wordt uitgevoerd, helpt bij het focussen op het huidige moment en het luisteren naar het lichaam en de ademhaling om de oefeningen precies en soepel uit te voeren. Goed concentratiewerk is essentieel voor het uitvoeren van alle asana's, van de eenvoudigste, zoals Vrksasana (boomhouding), tot degenen die als meer complex worden beschouwd, zoals Tittibhasana (vuurvlieghouding).

Flexibiliteit zij met jou!

Thuis yoga doen heeft veel fysieke voordelen, van het verbeteren van de ademhaling tot het verlichten van rugpijn en het ontwikkelen van prioperceptie (het vermogen om het eigen lichaam in de ruimte waar te nemen). We willen de kracht van yoga benadrukken om ons sterker en flexibeler te maken, zowel fysiek als mentaal.

Sessie na sessie smelten spanningen weg, angsten vervagen en je voelt je in vrede met jezelf en in balans met de wereld. Het enige dat telt is het huidige moment. Het is een gevoel dat moeilijk te beschrijven is, dat lijkt op een rustige (maar krachtige) zelfbeheersing die, met regelmatige yogabeoefening, een constante factor in je dag wordt.

 

Ben je klaar om je lichaam en geest bewuster en flexibeler te maken dan ooit tevoren?

Welkom bij Whirlpool, wij zijn er voor jouw welzijn.

Gerelateerde technologie:
FlexiSpace technologie voor vaatwassers
Krijg fysieke en mentale flexibiliteit door yoga thuis te doen, terwijl je met de modulaire bakjes van FlexiSpace items vrij en gemakkelijk in de vaatwasser kunt plaatsen.
Ontdek meer
Gerelateerde technologie:
FlexiSpace technologie voor vaatwassers
Krijg fysieke en mentale flexibiliteit door yoga thuis te doen, terwijl je met de modulaire bakjes van FlexiSpace items vrij en gemakkelijk in de vaatwasser kunt plaatsen.
Ontdek meer