Tomaten soep

Voorbereiding
40 min

Koken
33 min

-

Ingrediënten

  • 1 eetlepel tomaten saus
  • 750 g rijpe tomaten
  • 1 ui , in dunne plakjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 fijngesneden wortel
  • 500 ml groente- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teaspoon suiker

Beschrijving

1.Snij een + in de tomaten en bak ze op 750 W gedurende 6-8 minuten, tot ze gemakkelijk te pellen zijn. Schil en snijd de tomaten.

2.Doe de olie, ui en knoflook in een ondiepe magnetronbestendige schaal. Bak onafgedekt gedurende 3-4 minuten op 750 W.

3.Voeg suiker toe terwijl u roert. Dek af en kook gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tot het een glad, romig mengsel is geworden.

4.Voeg de groenten- of kippenbouillon toe en kook, onafgedekt, gedurende 5-6 minuten op 750 W.

5.Tip: Voeg verse basilicum en versgemalen peper toe aan de soep voor het opdienen.

Voeg nog een product toe om te vergelijken

Vergelijk ( Producten)

Voeg nog een product toe om te vergelijken